Marvelin ensimmäinen kuuro tähti kertoo Eternals-kuvauksista ja iloitsee representaatiosta: ”Olen odottanut tätä koko elämäni.”

Viittomakielisen supersankarin näkeminen valkokankaalla nosti näyttelijättärelle tunteet pintaan.

Marvelin neljäs julkaisuvaihe on edennyt tällä viikolla kolmanteen kokopitkään supersankaritarinaansa, kun Eternals saapui valkokankaille eilen keskiviikkona 3. marraskuuta. Yhtenä elokuvan päähahmoista nähdään Ikuisiin kuuluva supernopea Makkari, jota esittää syntymästä asti kuuro Lauren Ridloff (The Walking Dead, Sound of Metal).

Ridloff keskusteli Varietyn kanssa kokemuksistaan mahtipontisen MCU-tuotoksen parissa. Hänestä oli erinomainen ratkaisu jättää viittomakielen käyttö sen tarkemmin selittämättä katsojille; se esitetään elokuvassa täysin normaalina kommunikaatiotapana hahmojen välillä. ”Elokuva esittelee monimuotoisuutta ilman, että siitä on tehty pääpointtia. Se vain on osa tarinaa. Aivan kuin oikeassakin elämässä”, Ridloff sanoo.

Hän kertoo myös kehitelleensä yhdessä Eternals-kollegansa Angelina Jolien kanssa tavan, jolla hänen on helpompi toimia kuvaustilanteissa, joissa hän on selin kameraan. Näissä tilanteissa hänen tulkkinsa käyttää laaserosoitinta signaloimaan kameran käynnistymistä ja kuvauksen alkamista. Tämän kekseliään ja tehokkaan työskentelytavan hän on ottanut mukaansa myös kaikkiin muihin projekteihinsa.

43-vuotias tähti on saanut roolistaan hyvää palautetta kuurojen ja kuulorajoitteisten yhteisöiltä. Yhteisöt ovat myös nostaneet Eternalsin myötä esille tekstitysten tärkeyttä tahtoen normalisoida käytäntöä jatkossa laajemmalti. Ridloffista on ollut lisäksi hienoa, että kuuroutta on nostettu viime vuosina enemmän esiin Hollywood-tuotannoissa esimerkiksi Hiljainen paikka, Sound of Metal ja Coda-elokuvien myötä. ”Uskon Hollywoodin näkevän tarpeen representaation laajentamiselle ja yritämme löytää parhaita tapoja tämän toteuttamiselle.”

Oscar-voittaja Chloé Zhaon (Nomadland) ohjaama Eternals pyörii parasta aikaa Suomen elokuvateattereissa. Alla elokuvan virallinen traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut