Mel Gibsonin vuoden 2019 leffa ajautui katkeraan oikeustaisteluun – elokuva perustuu uskomattomiin tositapahtumiin ja on nyt Elisa Viihde Viaplayssa

IMDb-arvosana on 7,2.

11.1.2023 07:15

Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan on lisätty elokuva The Professor and the Madman (2019). Simon Winchesterin tietokirjaan perustuva leffa oli Mel Gibsonin intohimoprojekti.

Professori James Murray on ottanut vastaan haasteen luoda kaikkien aikojen täydellisin sanakirja. Aineiston keruuvaiheessa professori Murrayn johtama komitea huomaa, että yksi mies, tohtori W.C. Minor, on ilmoittanut yli 10 000 sanaa. Kun komitea päättää kiittää miestä kunnianosoituksella, paljastuu järkyttävä totuus: tohtori Minor, Yhdysvaltain sisällissodan veteraani, on tuomittu murhasta ja istuu vankimielisairaalassa. Elokuva on merkillinen tositarina hulluudesta, neroudesta ja pakkomielteestä.

Gibsonin ja Sean Pennin lisäksi tähtikaartista löytyvät Natalie Dormer, Ioan Gruffudd sekä Steve Coogan.

Vaikka elokuva oli Gibsonin intohimoprojekti, hän menetti tuotannon hallinnan. Gibson joutui Voltage Picturesin kanssa oikeustaisteluun, koska studio ei antanut budjetin ylityksen vuoksi Gibsonin ja leffan alkuperäisen ohjaajan Farhad Safinian kuvata kohtauksia Oxfordissa, Englannissa. Elokuva oli myös jo aikataulusta jäljessä.

Gibson ja Safinia lähtivät lopulta tuotannosta pois, ja uudet ohjaaja ja käsikirjoittaja tulivat tilalle. Gibson yritti estää leffan julkaisun siinä onnistumatta. Hän ei myöskään suostunut markkinoimaan elokuvaa sen valmistuttua. Alla traileri.

Lue myös: Venäjä nosti rikossyytteen näyttelijän kommenteista – ”Jos lähtisin tähän sotaan, niin vain Ukrainan puolella” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia