Menestyssarja Chernobylin voittokulku jatkuu – tekijöillä uusia suunnitelmia

Palkintosadetta riittänee tällekin vuodelle.

6.6.2020 07:00

Viime kesän yllätyssuosikiksi muodostunut tosipohjainen Chernobyl-sarja pysyy yhä pinnalla. Monien kehujen lisäksi jo lukuisia palkintoja kerännyt tv-sarja on nyt kivunnut yhdeksi koskaan eniten BAFTA-ehdokkuuksia saaneista tv-tuotannoista. Brittien tärkeimpien tv- ja elokuva-alan palkintojen piirissä Chernobyl on saanut ehdokkuuden peräti 14 palkinnolle.

Parhaillaankin HBO Nordicilla tarjolla olevalle minisarjalle on kyselty jatkoa, mutta sarjan luoja Craig Mazin ei kuitenkaan ole luvannut palata ydinturman maisemiin. Näin ei niin ikään ole tekemässä Chernobyl-ohjaaja Johan Renck. Mazinin puuhatessa seuraavaksi tv-sarjaa videopeli The Last of Usista, Renck aikoo tarttua englantilaiskirjailija John Fowlesin kulttiteokseen Magus – kohtalon leikkiä.

Fowlesin Magus on kiehtovaa psykologista peliä esittelevä tarina, jonka päähenkilö, nuorimies Urfe, törmää matkallaan äveriääseen mutta salamyhkäiseen Maurice Conchisiin. Tällä vaikuttaa olevan yhteistä sotahistoriaa natsien kanssa, mutta mitä lähemmäs Urfe pääsee Conchisia, sitä epävarmemmaksi hän tulee siitä, mikä on totta ja mikä kuvitelmaa. Teoksen kuvaamista on pidetty hyvin haastavana, sillä se johtaa myös lukijaansa harhateille.

Renck on kiinnitetty tekemään Maguksesta minisarja. Tuotannon taustalla vaikuttaa Neal Street Productions -niminen yhtiö, joka on ollut mukana myös Taistelulähetit – 1917– elokuvassa sekä Penny Dreadful -sarjassa.

Lähteet: Deadline, Collider

Lisää luettavaa