Michael Bay haluaa viedä Transformersit avaruuteen

Muhkeiden budjettien ja efektipaukkeiden erikoismies Michael Bay aikoo viedä seuraavan Transformers-elokuvansa avaruuteen.

Transformers 4 on hyvin varhaisessa käsikirjoitusvaiheessa, Bayn vielä pallotellessa ideoita käsikirjoittaja Ehren Krugerin kanssa.

Ohjaajalla on kuitenkin muutamia valmiita suunnitelmia vuonna 2007 kelvosti aloittaneen, mutta jatko-osien kohdalla väsyneen toimintasarjansa elvyttämiseksi.

Hyvä alku uudelle tulemiselle on se, että autobottien rinnalta poistetaan koko sarjan ajan piinannut vanha näyttelijäpoppoo. Bay ei näyttelijöiden vaihtamisen yhteydessä halua puhua rebootista, jollainen Batman- ja Spider-Man-saagoille vasta tehtiin. Bayn mukaan neljäs elokuva tulee muistamaan menneet tapahtumat, mutta kulkemaan niiden lähtökohdista uusille urille.

Uusien ihmiskasvojen tuominen ei ole kuitenkaan täysin kohdillaan Bayn toisen kuningasajatuksen kanssa, sillä ohjaaja kokee sarjan seuraavaksi loogiseksi suunnaksi avaruuden. Siinä olisivat ihmiset vain tiellä, jos Cybertronille ollaan matkalla! Tämä ei liene kuitenkaan odotettavissa ainakaan elokuvan täydessä mitassa: ohjaaja haluaa säilyttää tarinan lähestyttävyyden, eikä tehdä Transformerseista liian scifiä.

Kuva viime vuoden Transformers: Kuun pimeä puoli -elokuvasta, joka valmistui liki 200 miljoonan dollarin budjetilla. Neljännellä konerymistelyllä on käytössään 30 miljoonaa dollaria vähemmän, mutta elokuva valmistunee silti aikataulussa vuodeksi 2014.

Lähde: Empire

Aiheeseen liittyvät jutut