Mika Kaurismäen uudessa elokuvassa Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen: katso traileri

Mika Kaurismäen uusi draamakomedia Mestari Cheng tulee ensi-iltaan 27.9.2019.

Mika Kaurismäen uusi draamakomedia Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä (Chu Pak Hong), joka saapuu poikansa (Lucas Hsuan) kanssa lappalaiseen syrjäkylään. Kun Cheng ryhtyy Sirkan (Anna-Maija Tuokko) omistaman kituuttelevan ravintolan kokiksi, tämä tulokas aluksi epäilyttää varsinkin kylänmiehiä (Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen), mutta vähitellen alkaa saada hyväksyntää.

Mestari Cheng on sympaattinen tarina hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta ruohonjuuritasolla hyvässä hengessä. Kyseessä on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta.

Elokuva on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä sekä Kiinassa ja sen on käsikirjoittanut Hannu Oravisto ja kuvannut Jari Mutikainen. Mestari Cheng on samalla mielenkiintoinen suomalais-kiinalainen yhteistyö. Nimiroolin esittävä hongkongilainen Chu Pak Hong esiintyy nyt ensimmäisessä kansainvälisessä elokuvassaan. Pak Hong on valittu parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi ja hänen rinnallaan on myös suomalaisia konkarinäyttelijöitä, joten luvassa ei voi olla kuin laatua Kaurismäen johdolla.

Elokuvan Suomen ensi-ilta on 27.9.2019.

Katso traileri alta.

YouTube video