Ohjaaja Luc Besson: ”En raiskannut tai huumannut ketään” – näyttelijä Sand Van Roy: ”Itkua ja oksennusta”

Kahden vuoden aikajaksolla väitetysti useita raiskauksia.

Ranskalainen elokuvaohjaaja Luc Besson (The Fifth Element) on kommentoinut julkisesti häneen kohdistettuja raiskaussyytöksiä. Näyttelijä Sand Van Roy nosti vastikään yksityisen kanteen ohjaajaa vastaan, sillä yleinen syyttäjä luopui oikeusjutusta todisteiden puutteen vuoksi.

Van Royn mukaan Besson raiskasi hänet kahden vuoden aikajaksolla useita kertoja. Hän on yksi yhdeksästä naisesta, jotka väittävät joutuneensa seksuaalisten tekojen kohteeksi Bessonin taholta.

Van Roylla on ollut pieniä rooleja Bessonin elokuvissa. Ohjaaja myönsi, että hänellä oli suhde Van Royn kanssa, mutta kiisti raiskanneensa hänet.

– En raiskannut sitä naista. En ole koskaan elämässäni raiskannut naista. En ole nostanut kättäni naista vastaan, en ole koskaan uhannut naista. En koskaan huumannut tätä naista, Besson sanoi.

Besson sanoi tehneensä ”joitakin virheitä.”

– Petin vaimoni ja lapseni. Se ei tapahtunut vain kerran – se tapahtui useita kertoja 20 avioliittovuotemme aikana, Besson selvitti.

– Katsoin itseäni peilistä ja sanoin: ”Olet valehdellut rakastamillesi ihmisille.” Tein, mitä minun olisi pitänyt tehdä viimeisen 40 vuoden aikana, mutten ollut tehnyt – menin psykiatrille, Besson tunnusti.

Van Roy kertoi kokemuksistaan poliisille ensimmäisen kerran toukokuussa 2018 luksushotellissa Bessonin kanssa vietetyn yön jälkeen. Kaksi kuukautta tämän jälkeen Van Roy sanoi Bessonin raiskanneen hänet ”kontrolloivassa, ammatillisessa suhteessa” kahden vuoden aikana neljä kertaa.

– Pelkäsin kuolevani, se ei ollut koskaan kovinkaan kaukana. Se oli huippukohta (yö hotellissa). Seuraavana päivä olin niin kipeä, että menetin tajuntani, Van Roy kuvaili.

– Kun se (seksi) on niin väkivaltaista, se on raiskaus. Sanoin lopeta. Sanoin sen hänelle selkeästi – en pelkästään vain ei. Oli itkua, oli oksennusta. Hän pakotti minut nöyryyttäviin seksuaalisiin tekoihin. Näytin hänelle kuvotukseni. Näytin, etten halunnut sitä, Van Roy jatkoi.

Van Roy sanoi, ettei puhunut asiasta aiemmin, koska pelkäsi uransa puolesta.

Lähde: The Telegraph, The Sun

Aiheeseen liittyvät jutut