Mikä sarjoissa mättää? Sicario- ja Blade Runner 2049 -elokuvia tehnyt konkari suomii nykytuotantoja

Sony

Joe Walker on huomioitu mm. kahdella Oscar-ehdokkuudella.

Suoratoistopalveluissa riittää tarjontaa, mutta sen laatu ei saa ylistystä Joe Walkerilta. Walker on 1990-luvun puolivälistä sekä tv-sarjojen että elokuvien parissa työskennellyt ammattileikkaaja. Hänen filmografiastaan löytyvät mm. elokuvat Sicario, Blader Runner 2049, 12 Years a Slave ja Arrival, joista kaksi viimeistä on huomioitu sekä Oscar- että BAFTA-ehdokkuuksin.

Tv:lle aikanaan esim. draamasarjaa Järvet leikannut Walker näkee suoratoistopalveluiden ohjelmistossa yhden selkeän vian:

– Kun nautin jostain leffasta, en vain huomaa leikkausta. Ylileikkaaminen on kirous, jota näen televisiossa, erityisesti suoratoistopalveluiden ohjelmissa. Niissä on vain reaktioita sujautettuina kaikkialle ja nopeita leikkauksia ilman syytä.

Walkerin mukaan tällainen saa hänet katsojana tuntemaan itsensä manipuloiduksi, mistä hän ei pidä ja mitä hän pyrkii itse välttelemään. Walker jatkaa parhaillaan leikkaamista elokuvien puolella – hänen uusin työnsä on vielä julkaisuaan odottava Denis Villeneuven Dune eli Dyyni.

Lähde: Indiewire