Miksi George Lucas kyseenalaisti Star Warsin esiosat?

George Lucas on myöntänyt, että hän ei ikinä uskonut näkevänsä Star Warsin ensimmäistä kolmea episodia. Ohjaajalegenda ei luottanut siihen, että elokuvien vaatima teknologia olisi koskaan olemassa.

Wired haastatteli Lucasia tämän oman Industrial Light & Magic (ILM) -tehostefirman tiimoilta.

”En koskaan uskonut, että tekisin Star Warsin esiosia, koska ei ollut oikeastaan minkäänlaista keinoa nähdä Yoda tappelemassa. Ei ollut mahdollisuutta lentää Coruscantin pilvikaupunkiin. Digitaalisuus mahdollisti meille kuitenkin aivan kaiken”, Lucas kertoo.

Industrial Light & Magic perustettiin alunperin vuonna 1975, kun Fox maksoi Lucasille 25 000 dollaria, jotta ohjaaja käsikirjoittaisi Tähtien sodan. Foxilla ei ollut omaa erikoistehosteyksikköä, joten Lucas loi omansa, ja millainen legenda ILM:stä syntyikään. Viimeisen 40 vuoden aikana ILM on ollut mukana 317 elokuvassa ja ILM:n tiimi on voittanut 15 Oscaria parhaista visuaalisista efekteistä sekä 21 teknistä Oscaria.

J.J. Abramsin ohjaaman Star Wars: The Force Awakensin ensi-ilta on tämän vuoden joulukuussa. Saapa nähdä millaiset efektit Industrial Light & Magic on sitä varten luonut.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut