Milloin Nokiasta vastaava leffa? Viaplayhin lisättiin elokuva ikonisesta puhelinvalmistajasta

IMDb-arvosana on 7,4.

24.5.2024 04:30

Viaplayssa on nyt elokuva BlackBerry.

BlackBerry on komediaelokuva koukuttavasta ja superhypetetystä pikkupuhelimesta, joka saavutti välittömästi ikonisen aseman julkkisten ja finanssimogulien keskuudessa.

Pääosissa Jay Baruchel, Glenn Howerton sekä Matt Johnson. Ohjaajana Matt Johnson.

Episodi antoi arvostelussa elokuvalle neljä tähteä:

”Vuoden 2023 suuri elokuvatrendi on ollut kertoa tarinoita tuttujen tuotteiden takana. AirTetris ja The Beanie Bubble ovat kaikki kuljettaneet meidät takaisin 80- ja 90-luvuille, ja elokuvien ohjaajat ovat näppärästi tarkastelleet historiaamme uudesta näkökulmasta.

Matt Johnsonin ohjaama BlackBerry on edellä mainittuja hauskempi, villimpi ja viihdyttävämpi tapaus. Johnsonin ja Matthew Millerin käsikirjoitus perustuu Jacquie McNishin ja Sean Silcoffin kirjaan Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry. Kirjan nimi kertookin jo kaiken tarpeellisen; BlackBerryn, maailman ensimmäisen älypuhelimen, nousu suosioon oli ilmiömäinen, mutta niin oli myös sen tuho.”

BlackBerry lopetti puhelinten valmistuksen tammikuussa 2016. BlackBerrylle kävi vähän kuin Nokialle aikoinaan. Investopedia kertoo seuraavasti:

”Miksi BlackBerry-älypuhelimet epäonnistuivat? Pähkinänkuoressa kilpailun vuoksi. Apple iPhonen tulo markkinoille, jota BlackBerry ei ottanut vakavasti, aiheutti markkinaosuuden menetyksen, josta BlackBerry ei pystynyt toipumaan. Älypuhelinten markkinoille tuli myös lisää kilpailijoita, jotka lopulta syrjäyttivät BlackBerryn.”

Nokiasta ei ole tehty vielä näyteltyä elokuvaa. Made in Finland -niminen sarja sen sijaan on. Sitä ei ole kuitenkaan tällä hetkellä suoratoistossa. Alla traileri.

Lue myös: Steven Spielberg puuhaa jättielokuvaa – perustuu aivan uuteen ideaan – Episodi.fi

Lähde: New York Times

Lisää luettavaa