Mission: Impossible 7 sai jättimäisen vakuutuskorvauksen koronan aiheuttamien sotkujen takia

Puhutaan jättisummista.

19.9.2023 21:43

Paramount sai hurjan buustiin Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Onen myynteihin vakuutusmaksujen kautta.

Elokuvan tuotanto, kuten varmasti jokainen Hollywood-tuotanto, oli vakuutettu suurista summista. M:I7 oli yksi niitä jättituotantoja, jotka jäivät koronan jalkoihin, joten Paramount haki korvauksia.

Paramount joutui kuitenkin haastamaan Federal Insurance -vakuutusyhtiön oikeuteen, koska sai aluksi vain noin 5,5 miljoonan dollarin korvaukset kaikista viivytyksistä, perumisista ja muista koronan aiheuttamista tuotannollista ongelmista.

Lopulta Federal Insurance joutui maksamaan noin 71 miljoonaa dollaria Paramountille. Sopimusehtojen mukaiset korvaukset olivat maksimissaan 100 miljoonaa dollaria.

Se tuli tarpeeseen, nimittäin Paramountin tytäryhtiö Jupiter Spring Productions (näitä uusia tuotantoyhtiöitä käytetään jättituotantojen salaamiseksi) on käyttänyt viimeisiin kolmeen Mission: Impossibleen (M:I – Fallout, M:I – Dead Reckoning Part One ja Part Two) käsittämättömät 905 miljoonaa dollaria. Yksistään Dead Reckoning Part Onen budjetti oli jo 221 miljoonaa dollaria.

Dead Reckoning Part One on tienannut maailman lippukassoilla vain 566 miljoonaa dollaria, joten leffalla on todella pitkä matka päästäkseen edes omilleen. 71 miljoonan vakuutuskorvaus on hyvä lisä, mutta uudesta M:I:stä on tulossa historiallisen kallis lippukassafloppi.

Barbenheimer koutui kalliiksi Paramountille.

Lähde: Collider

Lisää luettavaa