Mitä Breaking Bad edellä – myös tämä rikossarja saa spinoffin

Amazon Prime/HBO

Boschin elämä jatkuu seitsemännen kauden jälkeen.

Huippusuositun Breaking Bad -sarjan jälkeen syntynyt Better Call Saul ei toki ole ensimmäinen koskaan tehty spinoff-tuotanto, mutta sen menestys heijastelee myös muihin rikosgenren sarjoihin. Samalla kun Better Call Saul on kuudennen kautensa myötä loppumassa, poliisisarja Boschille puuhataan omaa spinoffia.

Amazon Primen pitkäikäisimpiin sarjoihin kuuluva Bosch nosti monissa sivuosissa marinoituneen Titus Welliveirin (mm. Lost, Sons of Anarchy) vaihteeksi päärooliin. Welliverin tulkitsema Harry Bosch on koko sarjan ajan ollut rikostutkijana oman tiensä kulkija. Sarjassa yhdistyvät vanhojen lännenelokuvien ikämiesluokan pyssysankarien jäyhyys, mm. klassikkosarja Kojakiin verrattava tempo ja nykypäivän maisemat. Kun Boschin seitsemäs kausi kesällä julkaistaan, myös tämä sarja päättyy.

Päättyminen ei tarkoita hyvästejä Welliverin tulkitsemalle hahmolle. Aivan kuten Better Call Saulissa, myös Boschin spinoffissa on paikkansa alkuperäissarjan tutuille hahmoille. Vielä ilman virallista nimeä oleva spinoff seuraa Boschia entisen vastustajansa uutena yhteistyökumppanina. Uudessa sarjassa, jota työstävät Boschin taustalta tutut Michael Connelly ja Eric Overmyer, näyttelevät Welliverin lisäksi Mimi Rogers ja Madison Lintz.

Suomessa Boschia on esittänyt MTV3, ja se kuuluu myös Viaplayn ja HBO Nordicin valikoimiin.

 

Lähde: Deadline