Mitä tapahtuu, kun loton jättipotti osuu kohdalle? Uusi kotimainen elokuva kertoo

Antti Luusuaniemi: ”Ehkä joskus voisi olla tyytyväinen siihen mitä on, eikä aina haaveilla jostain isommasta ja paremmasta.”

1.6.2017 16:26

Kuka suomalainen ei olisi joskus lotonnut ja toivonut jättipottia? Harva kuitenkaan tietää, mitä oikeasti tapahtuisi, jos onni potkaisisi. Alkuvuodesta 2018 ensi-iltaan tuleva Kaikki oikein on tarina lottovoiton tuomasta äkkirikastumisesta ja ennen kaikkea sen seurauksista. Elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt, jonka aiempia töitä ovat Minä ja Morrison ja Maata meren alla.

”Mitä jää jäljelle, kun arjen rutiinit ja elämän kehys otetaan pois”, Hellstedt kuvaa tarinan ydintä.

Eevi (Elsa Saisio) työskentelee kauneushoitolassa ja elää wannabe-rokkarimiehensä Karin (Antti Luusuaniemi) kanssa vaatimattomasti Helsingin laitamilla.

”Eevi on toimelias ja hiukan ajattelematon eikä kovin kypsä ihminen”, kuvaa Saisio roolihahmoaan.

Luusuaniemi kuvaa sekä roolihahmoaan että pariskuntaa helposti lähestyttäviksi ja mukaviksi. Pariskunta on ollut pitkään yhdessä ja he elävät syvässä symbioosissa keskenään.

”Heillä on asiat kadehdittavan hyvin”, toteaa Luusuaniemi.

Parisuhde ja käsitys omasta itsestä mullistuu, kun Eevin lottorivissä on kaikki oikein. Pariskunta sopii pitävänsä lottovoiton salassa muilta ja jatkavansa elämää normaalisti, mutta rahat polttelevat taskussa. Kun rahaa yhtäkkiä on kuin roskaa, huomaa pariskunta haluavansa ensimmäistä kertaa aivan erilaisia asioita. Miljoonat eivät tunnukaan tuovan onnea, eikä tavallista elämää ole helppo jatkaa noin vain.

Eevin ja Karin ystäviä Hannaa ja Rekoa esittävät Lotta Lindroos ja Timo Lavikainen.

Elokuva pohjautuu Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin. Härkösestä on ihanaa, että hänen kirjastaan tehdään elokuva. Kirjaa kirjoittaessaan hän ei edes uskaltanut ajatella, että se päätyisi valkokankaalle.

”Uskon vasta kun kamerat käyvät, että elokuva tehdään”, sanoo Härkönen.

Elokuvan ydinajatus on sama kuin romaanissa, mutta käsikirjoituksessa on myös Hellstedtin ja Jenny Dahlströmin kädenjälkeä. Härkönen kehuu, että Hellstedtin kirjoittamat uudet dialogit naurattivat, eikä tarinasta huomaa, että kirjoittajia olisi useampi. Härkösen mukaan Kaikki oikein tulee olemaan valkokankaalla sävyltään kevyempi kuin romaanissa.

”Elokuvassa korostetaan hiukan eri asioita”, Härkönen sanoo.

Teksti ja kuvat: Milla Olkkonen

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia