”Mr. Beanin” väitetään olevan syynä hiljaiseen sähköautojen menekkiin

Rowan Atkinson kertoi ongelmista, joita sähköautoissa hänen mielestään on.

9.2.2024 16:31

Mr. Bean -roolistaankin tunnettu Rowan Atkinson sai syyt niskoilleen siitä, ettei sähköautoja ei mene tarpeeksi kaupaksi. Britannian ylähuoneessa puhunut The Green Alliance -ajatushautomo mainitsi asiasta.

Atkinson tiedetään innokkaaksi autoharrastajaksi. Hän omistaa useita autoja, ja Atkinson jopa ajoi omalla Aston Martin V8 Vantage -autollaan elokuvassa Johnny English iskee jälleen (2018). Lisäksi miehen autotallista löytyy muun muassa superauto McLaren F1.

Atkinson ei perusta sähköautoista, ja hän on ilmaissut sen julkisesti. Hän kirjoitti viime kesänä sähköautoja käsitelleen lehtikirjoituksen, jossa hän kritisoi sähköautoja.

Atkinson muun muassa kirjoitti, että hän tunsi itsensä huijatuksi ostettuaan sähköauton, ja kutsui niitä ”sieluttomiksi”. Näyttelijä väitti myös, etteivät ne ole niin ympäristöystävällisiä kuin kuvitellaan.

Atkinsonin mukaan ongelmana on, että sähköautokeskustelussa keskitytään siihen, mitä pakoputkista tulee ulos. Hänen mielestään jätetään huomiotta muut osatekijät, kuten valmistus ja harvinaisten maametallien mineraalien louhinta, kuljetus ja akkujen rakentaminen.

Hän kuitenkin myönsi sähköautojen olevan nopeita, hiljaisia ja ”viime aikoihin asti erittäin halpoja käyttää”. Silti hän katsoo, että polttomoottoriauto olisi parempi vaihtoehto.

– Kuherruskuukautemme sähköautojen kanssa on päättymässä, Atkinson sanoi tuolloin.

– Valitettavasti vanhan bensiiniauton säilyttäminen voi olla parempi vaihtoehto kuin sähköauton ostaminen.

Ylähuoneen ympäristö- ja ilmastonmuutosvaliokunnassa vieraillut Green Alliance sanoi, että ”yksi vahingollisimmista artikkeleista oli Rowan Atkinsonin The Guardian -lehdessä julkaistu kirjoitus, joka on laajalti kumottu”.

Atkinsonilla on rooli vuoden 2023 elokuvassa Vonkka. Alla leffan traileri.

Lue  myös: Leonardo DiCaprio ”shoppaili” asuntovaunussa uutta naista – vieressä istui näyttelijätär Jennifer Connelly – Episodi.fi’

Lähde: Fortune, News.com.au

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia