MS-tautia sairastava Selma Blair aiheutti jättimäisen kohun väitteellään: ”Islam on tuhonnut muslimimaat”

Käynnissä on astetta tulisempi somekuohu

11.2.2024 12:27

Muun muassa Hellboysta, Blondin kostosta ja Julmia aikeita -elokuvasta tuttu Selma Blair on aiheuttanut jättimäisen kohun nyt jo poistetulla viestillään.

Blair kommentoi videota, jossa vähätellään Yhdysvaltain edustajahuoneen jäseniä Cori Bushia ja Rashida Talibia.

Blair vaati viestissään ”näiden terroristeja suojelevien typerysten karkotusta”, ja jatkoi kirjoittamalla kuinka ”islam on tuhonnut muslimimaat, ja sitten he tulevat tänne ja tuhoavat meidän mielemme.”

Hän viittaa sanomisillaan muun muassa niihin ihmisiin, jotka tukevat Palestinaa.

Blair tuhosi kommenttinsa pikaisesti sen jälkeen, kun hän alkoi saamaan vihaisia kommentteja.

Alla Blairin kommentti kokonaisuudessaan:

– Kiitos erittäin paljon. Nämä terroristeja suojelevat typerykset pitäisi karkottaa. Islam on tuhonnut muslimimaat, ja sitten he tulevat tänne ja tuhoavat meidän mielemme. He tietävät olevansa valehtelijoita. Heidän perustelunsa ovat vääristyneitä. Toivon heidän kuolevan, Blair kirjoittaa.

Näyttelijät Michael Rapaport ja Debra Messing kommentoivat samaa videota. Rapaport kirjoitti ”rakastan sitä” ja Messing ”KIITOS”.

Muslimien oikeuksia ajava järjestö Council on America-Islamic Relations tuomitsi Blairin kommentit. CAIR:in virkamies Edward Ahmed Mitchell julkaisi tiedotteen ja pyysi Blairin luokseen keskustelemaan islamista.

– Ei kukaan synny fanaatikkona, eikä meidän pitäisi myöskään ajatella, että joku on kiihkoilija ikuisesti. Uskomme neiti Blairin kommenttien perusteella, ettei hänellä ole ollut merkityksellisiä kohtaamisia Hollywoodissa työskentelevien muslimikollegoiden tai muidenkaan amerikkalaisten muslimien kanssa. Toivomme neiti Blairin pyytävän anteeksi, ja pyydämme hänet myös luoksemme keskustelemaan, Mitchell kirjoitti.

– Pyydämme samalla, että Hollywoodin studiot ja agentuurit lopettavat palestiinalaisten ihmisoikeuksia puolustavien taiteilijoiden rankaisemisen samalla kun he jättävät huomioitta vihamieliset kommentit niiltä taiteilijoilta, jotka tukevat Gazan kansanmurhaa.

Tällä Mitchell viittasi tietenkin muun muassa Melissa Barreraan, joka sai potkut Scream-franchisesta Palestiinaa tukevien kommenttiensa takia.

Alla joitain Blairiin liittyviä somekommentteja.

Lähde: The Wrap

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia