Muistatko A.I. -elokuvan robottipojan? Tältä hän näyttää nyt

Yksi aikansa parhaita lapsinäyttelijöitä, Haley Joel Osment, on hänkin jo aikuinen. Tässä kuussa 27 vuotta täyttänyt näyttelijä on tehnyt rooleja myöhemmälläkin iällä, mutta ei ole monen muun lapsitähden tavoin pystynyt säilyttämään asemaansa suurissa menestysrooleissa.

Ihka ensimmäinen esiintyminen pikku-Haleylla oli Pizza Hutin mainoksessa 4-vuotiaana. Mainos sysäsi lapsinäyttelijän uran liikkeelle ja hän saikin ensimmäisen roolinsa vuonna 1994 Forrest Gump -elokuvasta – siinä hän esitti Gumpin lasta.

Tähtistatuksen Osment saavutti M. Night Shyamalanin ohjaamasta hitistä Kuudes aisti Bruce Willisin aisaparina. Rooli toi tähdenalulle Saturn-palkinnon parhaana lapsinäyttelijänä. Osment sai myös Oscar-ehdokkuuden parhaasta sivuosasta, mutta Michael Caine vei sen pystin draamasta Oman elämänsä sankari. Steven Spielbergin ohjaamasta A.I. – tekoäly -elokuvasta Osment sai toisen Saturn-palkinnon. Lisäksi hän on tehnyt niin ikään ääninäyttelijän töitä.

Kuten monille muillekin entisille lapsitähdille, on hänelle sattunut myös kommelluksia. Vuonna 2006 Osment loukkaantui auto-onnettomuudessa ja häneltä löytyi alkoholia verestä. Hän sai syytteen neljästä rikkomuksesta, mukaan lukien alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen ja marihuanan hallussapito. Osment tuomittiin kolmen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Osment kuitenkin jatkaa edelleen näyttelijän töitä ja elättänee sillä itsensä loppuelämänsä. Seuraavaksi hänet nähdään Entourage-elokuvassa, joten ei syytä huoleen, Haley Joel Osmentilla pyyhkii ihan hyvin!

Repost from @mrdougellin – a great night on the @entouragemovie #fbf #june5 @adriangrenier

Kuva, jonka Haley Osment (@hjosment) julkaisi

This job is just no fun at all … #BadTrip

Kuva, jonka Haley Osment (@hjosment) julkaisi

Kuva: A.I. – Tekoäly

Lähde: IMDB

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät jutut