Mysteerisarja Lostille suunniteltu jatko – tällainen se olisi ollut

Tutuille tähdille pedattiin omaa sarjaa.

29.9.2022 13:37

Mysteerejä ja seikkailua eksoottisessa ympäristössä vuosina 2004–2010 tarjonnut Lost liimasi katsojat ruutujen ääreen. Lentokoneen haaksirikosta alkanut sarja lyötti yhteen kiinnostavan hahmojoukon, ja teki näiden näyttelijöistä kansainvälisiä tähtiä. Menestyssarjan päättämisen jälkeen sen hahmojen tarina olisi kuitenkin voinut vielä jatkua spin-off-muodossa.

Lostin neljänneltä kaudelta alkaen Miles Straumea näytellyt Ken Leung paljastaa, että hänelle ja aivan sarjan alusta asti siinä mukana olleelle Josh Hollowaylle suunniteltiin omaa spin-off-sarjaa.

– Ilmassa pyöriteltiin ajatusta Milesin ja Sawyerin True Detective -tyyppisestä sarjasta, mutta se olisi ollut niin oma juttunsa, ettei se olisi tuntunut Lostin jatkamiselta, Leung kertoo.

Leungin mukaan hän olisi edelleen valmis palaamaan Lostiin liittyvään tuotantoon ja vaikkapa aivan samoihin kuvausmaisemiin Havaijille, mikäli jotain tällaista tulisi eteen. Alkuperäisen sarjan luojat Damon Lindelof ja J. J. Abrams sekä showrunner Carlton Cuse ovat kuitenkin olleet tiukkoina sen suhteen, palaavatko he Lostin maailmaan vai eivät. Cuse totesi asiasta esim. pari vuotta sitten näin:

– Ei olisi hyvä ajatus, että lähtisimme siihen. Tämä nousee esiin vähän väliä ja minä ja Damon olemme olleet hyvin johdonmukaisia ja suoria sen suhteen. Me olemme kertoneet tarinan, minkä halusimme kertoa.

Lindelofin ja Cusen mielestä joku muu voi kuitenkin tuoda esiin oman ajatuksensa sille, kuinka Lostia voisi jatkaa. He ovat kertoneet antavansa siunauksensa muiden ideoille, jos ne ovat niin mahtavia, että ne saa myytyä Lost-sarjan kotikanava ABC:n omistavalle Disneylle.

 

Lähteet: IndieWire, Insider

 

Lisää luettavaa