Nähtiinkö Han Solo -leffassa suorastaan julma ja häiritsevän moraaliton kohtaus? Joidenkin mielestä kyllä

Spoileri, jos et ole katsonut Solo: A Star Wars Story -elokuvaa.

Han Solo -elokuva tarjoaa parituntisen varsin laadukasta Star Wars -viihdettä ja onnistuu yllättämäänkin katsojan muutamaan otteeseen. Yksi kohtaus elokuvassa kuitenkin jäi häiritsemään monia. Yksi kohtausta pohtineista on Collider-lehden toimittaja Matt Goldberg.

Goldberg sanoi kohtauksen jääneen kummittelemaan hänen päähänsä vielä elokuvan jälkeenkin. Hän piti sitä jopa järkyttävänä.

Kyseessä on L3-droidin koko juonikaari ja erityisesti se, miten se päättyy. Solo-elokuvassahan tuodaan esille ehkä ensimmäistä kertaa droidien oikeudet ja katsojalle pohdittavaksi se, ovatko droidit tietoisia olentoja vaiko eivätkö.

L3 on eräänlainen droidien vapaustaistelija ennen potentiaalista tulevaa konfliktin syttymistä droidien ja muiden avaruuden asukkien kesken. Se myös vaikuttaisi lähes rakastavan Donald Gloverin hahmoa Lando Calrissiania.

L3 menehtyy elokuvassa lopulta Calrissianin syliin, joka murehtii syvästi droidin kohtaloa. Hetken päästä droidi kuitenkin tuntuu menettäneen kaiken ”ihmisarvonsa” ja se ladataan Millennium Falconin navigaatiotietokoneeseen, jolloin se käytännössä tuomitaan elämään ikuisesti osana alusta.

Goldbergin ja varmasti monien muidenkin katsojien mielestä tämä on surullinen kohtalo vapauden puolesta puhuneelle droidille. Goldbergin mielestä droidista tehtiin ratkaisun myötä pelkkä hyödyllinen objekti.

Solo: A Star Wars Story on parhaillaan katsottavissa elokuvateattereissa.

Lähde: Collider

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut