Näin tuhotaan tv:n hittisarja: Ysärikomedian jatko lopetettiin äkillisesti päätähden rasistisen twiitin takia

ABC-kanavalla nähty Roseanne-komediasarja lopetettiin eilen valtavan somemyrskyn saattelemana.

30.5.2018 10:22

Jos haluaa varmistaa yhden katsotuimman televisiosarjan tuhoamisen, voi toimia esimerkiksi näin: twiittaa rasistisesti edellisen presidentin neuvonantajasta, ja odottele, kun tekosi tuomitaan ja sarjasi lopetetaan.

Yhdysvalloissa varhain tiistaiaamuna Roseanne Barr twiittasi presidentti Obamaa kritisoivaan keskusteluun mielipiteensä tämän entisestä neuvonantajasta Valerie Jarrettistä, joka on Iranissa syntynyt afrikkalaisamerikkalainen.

Ruutukaappauksena elämäänsä jatkava Barrin poistettu twiitti väitti Jarrettin olevan Muslimiveljeskunnan ja Apinoiden planeetan vauva.

Barr pahoitteli twiittiään somekohun alettua, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Barrin toiminnan ja rasistisen ulosannin tuomitsivat niin sarjan muut näyttelijät ja julkkikset kuin useat yhteiskunnalliset vaikuttajatkin.

Saman tiistaipäivän aikana ABC-kanava päätti lopettaa sarjan paheksuen Barrin twiittiä syvästi. Myös useimmat sarjan alkuperäisiä jaksoja uusintana esittävät kanavat ovat ilmoittaneet lopettavansa sen televisioesitykset.

Roseanne-komediasarjaa esitettiin alun perin menestyksekkäästi vuosien 1988-1997 aikana, ja sarja teki yhtä menestyksekkään paluun televisioon tämän vuoden maaliskuussa. Sarjan on sanottu heijastavan enemmän todellista Amerikkaa, sillä siinä on mielipiteitä niin Trumpin ajatuksien puolesta kuin vastaankin.

 

Lähde: TVLine.

Lisää luettavaa