Nämä sarjat ovat nyt lopetuslistalla

HBO Nordic

Miljoonia katsojia, muttei silti tarpeeksi.

Kilpailu katsojista on kovaa. Yhdysvalloista kuuluu harmillisia uutisia useamman uudemman sarjan tiimoilta, sillä tv-yhtiöt ovat ilmoittaneet jättävänsä jatkamatta niitä.

Vasta hiljattain myös Suomen tv:ssä aloittanut Next oli tarkoitus pitää lyhyenä, mutta sen nopea lopettamispäätös saattaa silti tulla yllätyksenä. Mad Menistä tutun John Slatteryn tähdittämä teknologia-aiheinen draama keräsi kotimaassaan katsojia 2,8 miljoonaa, mikä on ollut jopa vähemmän kuin toisella FOXin katalogiin kuuluvalla uutuussarjalla, Filthy Richillä.

Sinkkuelämää-sarjassa ja -elokuvissa nähdyn Kim Cattrallin näyttelemän äveriään lesken kohtaamasta perhesalaisuudesta kertova Filthy Rich on niin ikään loppumassa. Vasta tänä vuonna ruutuihin ilmestyneen sarjan katsojamäärät keikkuivat Yhdysvalloissa 3,2 miljoonan tietämillä. Määrä on ollut kuitenkin liian vähäinen jatkon suhteen, eikä pandemiatilanteen kehitys toisaalta ole helpottanut tuotannon jatkamista.

HBO Nordicilla nähtävissä oleva tieteissarja Brave New World on kolmas kirveestä saanut sarja, vaikka siitä suunniteltiin useamman kauden mittaista. Aldous Huxleyn Uljas uusi maailma -teokseen pohjaavassa sarjassa näyttelevät mm. Harry Lloyd, Alden Ehrenreich ja Jessica Brown Findlay. Myös sen katsojamäärät jäivät toivotusta, mutta sarjan taustalla oleva tuotantoyhtiö UCP ei ole täysin luopunut ajatuksista toisen tuotantokauden suhteen. Se hakee sarjalle nyt uutta kanavaa Yhdysvalloissa, mikä mahdollistaisi Brave New Worldin jatkumisen myös Suomessa.

Lähteet: THR, Deadline, CinemaBlend