Napapiirin sankarit nousi vuoden katsotuimmaksi

29.12.2010 17:15

Dome Karukosken ohjaama Napapiirin sankarit on noussut katsojatilastoissa vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa. Napapiirin sankarit ohitti tiistaina katsojaluvuissa vuoden katsotuimman paikkaa pitkään hallussaan pitäneen lastenelokuvan Risto Räppääjä ja polkupyörävaras. Napapiirin sankarit jätti katsojamenestyksellään taakseen myös kaikki viime vuonna ensi-iltansa saaneet ulkomaiset elokuvat, joiden joukossa oli muun muassa sellaisia kassamagneetteja kuin Sex and the City 2 – Sinkkuelämää ja Inception.

Ensi-iltansa 15.10. jälkeen Napapiirin sankarit on nyt kerännyt yhteensä 330 897 katsojaa. Elokuvan lopullinen katsojamäärä koko vuodelta 2010 tiedetään vuodenvaihteen jälkeen maanantaina. Elokuvan levitys jatkuu vielä pitkään vuoden 2011 puolella.

Dome Karukosken neljäs elokuva Napapiirin sankarit on seikkailukomedia Jannesta (Jussi Vatanen), joka lähtee ystäviensä Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa metsästämään digiboksia öisestä Lapista, kun avovaimo Inari (Pamela Tola) uhkaa muuttaa etelään ellei laitetta saada taloon. Pääosissa nähdään Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen ja Pamela Tola.

Lisää luettavaa