Näyttelijälegenda paljasti sairastavansa Parkinsonin tautia – diagnoosi saatu yli kolme vuotta sitten

Surullisia uutisia.

Näyttelijälegenda Alan Alda on paljastanut sairastavansa Parkinsonin tautia. Asiasta kertoi mm. Variety. Alda kertoi saaneensa taudin diagnoosin kolme ja puoli vuotta sitten.

Taudista huolimatta hän kertoo eläneensä täyttä elämää. Hän on näytellyt ja aloittanut jopa podcastin. Alda kertoo, että syy kertoa sairaudesta julkisesti liittyykin siihen, että hän on joutunut olemaan paljon tv:ssä uuden podcastinsa ansiosta. ”Ajattelin että on vain ajan kysymys jolloin joku tekee uutisen tästä surullisesta näkökulmasta.”

Alda halusi ottaa selvää sairaudesta ennen kuin oireet alkoivat, jotta tietäisi mitä tehdä. Hän painottaa, ettei hänen tautinsa on vasta alkuvaiheessa, eikä pahoja oireita ole ilmaantunut vieläkään. ”Halusin tietää voinko tehdä asialle jotakin, halusin tehdä sen ennen kuin asioita alkaa ilmaantua.”

Alda muistetaan mm. rooleistaan sarjassa M*A*S*H ja West Wing, sekä elokuvista Mitä nainen haluaa, Vakoojien silta, Woody Allenin Manhattanin murhamysteeri, Kaikki sanovat I Love You ja Rikoksia ja rikkomuksia. Parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuuden hän sai elokuvasta Lentäjä. Videon Aldan haastattelusta voi nähdä alta.

Aiheeseen liittyvät jutut