Monty Python -legenda Terry Gilliam joutui sairaalaan – samalla Don Quijote -leffan USA:n levitys kariutui

Terry Gilliam on joutunut sairaalaan. Gilliam sai jonkinlaisen sairauskohtauksen eilen, samana päivänä, kun hänen ikuisuusprojektinsa vedettiin pois Yhdysvaltain levityksessä.

Voi voi. Terry Gilliam sai vihdoin ja viimein ikuisuusprojektinsa The Man Who Killed Don Quixoten valmiiksi. Sitten, juuri ennen Cannesin ensi-iltaa, eräs elokuvan entinen tuottaja haastaa koko projektin oikeuteen väittämällä omistavansa elokuvan oikeudet.

Samana päivänä Gilliam joutuu sairaalaan.

Nyt Amazon Studios on joutunut vetäytymään USA:n levityksestä kokonaan. Entinen tuottaja Paulo Branco on haastanut Gilliamin oikeuteen.

Cannesin filmifestivaalit ovat myös kiikun kaakun elokuvan esityksen kanssa.

The Man Who Killed Don Quixote julkistettiin alun perin Cannesissa vuonna 2015. Tuottajana toimivat tuolloin itse Terry Gilliam ja Alfama Filmsin Paulo Branco. Branco tippui kuitenkin nopeasti tuotantotiimistä pois.

Gilliamin lakimiehet väittävät, ettei Branco koskaan rahoittanut elokuvaa lupaamallaan summalla, joten hän siirtyi koko projektista pois jo kauan ennen elokuvan kuvauksia.

Branco taas väittää omistavansa elokuvan oikeudet.

Gilliam sai eilen myös jonkinlaisen sairauskohtauksen, huhujen mukaan pienen aivoinfarktin, mutta on lähteiden mukaan hyvässä kunnossa kotonaan.

Lähde: The Hollywood Reporter

Aiheeseen liittyvät jutut