Toimituksen suosikit: Milon maailma miellyttää mutta muumiota mätkitään

Molemmat viikonlopun uutuuselokuvat esittelevät fantasiamaailmoja. Päällisin puolin yhtäläisyydet päättyvät siihen, mutta loppujen lopuksi ne ovat yllättävän vertailukelpoisia.

Milo – kuun vartija on ranskalainen tietokoneanimaatio, jonka tuotantokulut olivat noin 14 miljoonaa euroa. The Mummy on suuren Hollywood-studion vahvasti tietokone-efekteihin pohjautuva fantasiaseikkailu, jonka tekeminen maksoi kymmenkertaisen summan.

Milo lainaa vahvasti kuvastoa ja ideoita sellaisilta animaatiostudioilta kuin Laika ja Disney. Juonessa on nähtävissä Tim Burtonin ja Terry Gilliamin vaikutustakin. The Mummy puolestaan on päivitys Universal-studion klassikkohirviöstä, ja se esittelee muitakin tallin monstereita tai ainakin iskee niille silmää.

Yhteistä elokuville on myös asia, josta niitä on arvosteltu. Miloa on moitittu siitä, että sen esittämässä maailmassa tekijöitä ovat miehet ja naiset – tai käytännössä tarinan ainut naishahmo – ovat sivujuonteita. Tosin Milon kirjaviisas sankaritar joutuu kertomaan kovapäisille miehille, miten näiden luoma ongelma on ratkaistavissa. The Mummyn peräti kaksi naishahmoa ovat tuhottava hirviö ja pelastettava suurisilmä.

Muuten arviot ovat suurimmat erot elokuvien välillä. Milon surrealistinenkin meno on pääasiassa ihastuttanut, mutta The Mummyn parhaatkin arvostelut kehuvat sitä ”typeryydestä huolimatta viihdyttäväksi”.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut