Toimituksen suosikit: Kauhua ja hyviä elokuvia

Tällä kertaa viikonlopun uutuusnimikkeitä oli vain kaksi, mutta ne edustavat kumpikin samaa lajityyppiä! Vastaanotto tosin ei ollut suosiollinen kuin toiselle.

5.5.2017 14:15

On kauhua ja on kauhua. Koomikkona paremmin tunnetun Jordan Peelen suhteellisen halvalla toteutettu Get Out – sen tuotantobudjetti oli 4,5 miljoonaa dollaria – on osoittautunut hienoiseksi hitiksi ympäri maailmaa. Jo nyt se on kerännyt maailman lippukassoilta lähes 200 miljoonaa dollaria. Nyt se saapuu kokeilemaan onneaan Suomeenkin.

Ainakin Episodin toimituksen Get Out onnistui saamaan puolelleen lähes yksimielisesti. Se onnistuu olemaan niin hauska, hämmentävä kuin jännittäväkin. Halutessaan sen voi nähdä myös kannanottona. Ainakin se tuo kauhuun näkökulman, jonka poikkeuksellisuus antaa tutuillekin pelotteluelementeille uutta merkitystä.

Viikonlopun toinen uutuus on manaajakauhu Incarnate. On ironista, että sekä sen että Get Outin takana on kauhun tuottamiseen erikoistunut Blumhouse Productions, sillä vastaanotto ei olisi voinut olla erilaisempaa. Taulukkoon osallistuvista toimittajista ainoastaan yksi kävi katsomassa sen, ja hänkin antoi sille vain yhden tähden.

Myös Incarnate tuotettiin parilla miljoonalla, mutta kuten sen nähnyt toimittaja arviossa toteaa: ”Tusinatuotteilla voi tienata pikaiset miljoonat, mutta eipä niistä juuri jää jälkipolville kerrottavaa.”

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia