Toimituksen suosikit: Galaksin suojelijat jyräsivät fiilistelijän

Vappuviikonlopuksi ohjelmistoon saapuu neljä uutta elokuvaa, joista tällä kertaa vain kolme mahtui viikon Toimituksen suosikit -taulukkoon. Tällä kertaa oltiin poikkeuksellisen yksimielisiä.

Vuonna 2014 ilmestynyt Guardians of the Galaxy onnistui ehkä hieman yllättäenkin miellyttämään niin yleisöjä kuin kriitikoitakin. Episodin joidenkin toimittajien mukaan sen tuore jatko-osa saattaisi olla jopa rahtusen viihdyttävämpikin, sekoitus ylilyötyä ja räiskyvän värikästä avaruusseikkailua ja synkempiä perhe- ja ystävyyssuhteiden teemoja.

Marvel-leffan kanssa samoihin tähtiin ylsi hyvin erilainen elokuva: israelilaisesta tanssijakoreografi Ohad Naharinista kertova dokumentti Mr. Gaga. Arvioijan mukaan se on tanssielokuva ”ihmisille, jotka eivät oikeastaan välitä tanssimisesta. Ainakaan ennen elokuvan katsomista.”

Kolmas viikonlopun uutuuksista on Terrence Malickin uusin tunnelmapala. Tällä kertaa yleensä ylistetyn maestron viipyileviin hetkiin tarttuva kameralla maalailu ei vakuuttanut edes vannoutuneimpia faneja. Rooney Maran, Natalie Portmanin, Ryan Goslingin ja Michael Fassbenderin tähtiloiste ja joukko arvostettuja muusikoita Lykke Listä Iggy Popin kautta Patti Smithiin ei riittänyt, vaan Song to Song sai kollektiivisesti tylymmän vastaanoton kuin todennäköisesti mikään Malickin aikaisemmista elokuvista.

Viikon neljäs uutuus on eurooppalaisena yhteistyönä toteutettu Riku Haikara -animaatio. Taulukon toimittajista sen ehti nähdä vain yksi, ja hän antoi sille kolme tähteä. Arviossa hän kuvaili sitä hauskaksi ja vauhdikkaaksi sekä perhettä, kaverisuhteita ja erilaisuutta ylistäväksi.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut