Näyttelijälegenda Rip Torn on kuollut – Muistetaan Men in Black -elokuvista ja Disneyn Herculeksesta

Näyttelijä muistetaan lukuisista elokuvista ja sarjoista.

10.7.2019 12:18

Variety uutisoi suru-uutisesta, että näyttelijä Rip Torn on kuollut 88-vuotiaana. Men in Black –sarjastakin muistettu Torn sai urallaan Oscar-ehdokkuuden vuoden 1983 elokuvasta Cross Creek, sekä lukuisia muita palkintoehdokkuuksia, kuten Tonyn.

The Larry Sanders Show’sta Torn palkittiin Emmyllä. Torn muistetaan hyvin äkkipikaisesta käytöksestään. Maidstone -elokuvan kuvauksissa näyttelijän kerrotaan hyökänneen ohjaajan kimppuun vasaralla taiteellisten erimielisyyksien vuoksi. Dennis Hopper nosti syytteen Tornia vastaan, kun tämä oli kuulemma hyökännyt puukolla hänen kimppuunsa.

Syynä oli mahdollisesti se, että rooli Easy Riderissa oli aikoinaan mennyt Jack Nicholsonille, vaikka Hopper ja Peter Fonda harkitsivat häntä rooliin. Syyte kuitenkin koitui Hopperin harmiksi, ja tämä joutui maksamaan Tornille ison summan rahaa. Tapaus kuitenkin oli harmiksi Tornin uralle.

Hän on näytellyt mm. elokuvissa Marie Antoinette, Boltsit pelissä, Wonder Boys, The Insider ja Hei taas me lennetään! sekä sarjassa 30 Rock. Hän oli Zeusin ääni Disneyn Herculeksessa.

Lisää luettavaa