Netflix haastettu oikeuteen juuri julkaistun elokuvan takia

Kyllä on taas sotku saatu aikaiseksi.

11.1.2019 22:34

Netflixin juuri julkaistu Black Mirror: Bandersnatch on melkoinen elokuvainnovaatio. Se on interaktiivinen “valitse seikkailusi” -elokuva. Itse asiassa ”valitse seikkailusi” -tarinat eivät kuitenkaan ole mikään uusi juttu, ja senpä takia Netflix haastettiin oikeuteen.

Chooseco LLC haastoi juuri Netflixin oikeuteen, koska yhtiö käytti ”valitse seikkailusi” -slogania. Chooseco loi termin 1980-luvulla, kun yhtiö julkaisi nuorille suunnattuja ”valitse seikkailusi” -scifi- ja fantasiakirjoja.

Haasteessa todetaan, että Netflix valitsi tietoisesti tunnetun termin ja käytti kirjojen luomaa brändiä hyväkseen. Netflix siis käytti näiden kirjojen luomaa nostalgiaa hyväkseen. Yli 265 miljoonaa ”valitse seikkailusi” -kirjaa myytiin aikoinaan.

Chooseco hakee 25 miljoonan dollarin korvauksia Netflixiltä. Haasteessa ltodetaan myös, että Netflix pyrki lisensoimaan kyseisen termin viime vuonna, mutta neuvotteluissa ei päästy koskaan loppuun saakka. Itse asiassa 20th Century Foxilla on optio kirjojen pohjalta tehtyihin elokuviin.

Haasteen päätodiste on lause, jossa kuvaillaan elokuvassa nähtävää Bandersnatch-peliä: ”Se on kuin valitse seikkailusi -kirja”.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa