Netflix haastettu oikeuteen – syynä raa’an korealaisuutuuden räjähdysmäinen suosio

Suuret katsojaluvut eivät aina olekaan vain hyvä asia.

2.10.2021 09:00

Juuri, kun Disney ja Scarlett Johansson saivat sovittua oman suoratoistokiistansa, mediaan on kantautunut tieto Netflixin joutumisesta seuraavana oikeushaasteen kynsiin. Haaste koskee suoratoistojätin uusinta suursuosikkia, eteläkorealaista Squid Game -sarjaa, joka on kovaa vauhtia nousemassa alustan kaikkien aikojen katsotuimmaksi nimikkeeksi.

Haasteen takana on etelä-korealainen internetyhtiö SK Broadband. Yhtiö on nostanut haasteen suoratoistoyhtiötä vastaan siksi, että Squid Gamea massiivisin joukoin striimaavat kotitaloudet aiheuttavat heille suuria lisäkuluja mm. jatkuvien huoltotöiden muodossa. Huimasti kasvanut yhtiön datankäyttö tarkoittaa sitä, että heidän servereitään täytyy huoltaa aiempaa enemmän, jottei suosiopiikki pääsisi näkymään kuluttajien päässä.

Netflix ja YouTube ovat ainoat suuret suoratoistopalvelut Etelä-Koreassa, jotka eivät nykyisellään maksa maan internetyhteyksien hyödyntämisestä. Netflixiä on jo aiemmin tänä vuonna pyydetty oikeuden välityksellä kompensoimaan aiheuttamaansa datankäyttöä asianomaisille yhtiöille. Maksuja Etelä-Koreassa suorittavat esimerkiksi Amazon, Apple ja Facebook. Netflix on luvannut keskustella SK Broadbandin kanssa haasteen tiimoilta, jotta heidän tilaajansa eivät joutuisi kärsimään laadun huononemisesta tai suoratoistomahdollisuuden katkeamisesta.

Squid Game seuraa elämän kaltoin kohtelemaa joukkoa ihmisiä, jotka saavat mahdollisuuden kääntää tilanteensa suunnan osallistumalla mysteeriseen peliturnaukseen. Pian heille kuitenkin selviää, etteivät pelit ole päällisistä puitteistaan huolimatta mitään lasten leikkiä, vaan heitä koetellaan kaikin tavoin äärirajoille ja häviämisellä on myös kallis hintansa. Sarjan brutaali sisältö yhdistettynä sen visuaaliseen värikkyyteen sekä turnauksen lapsekkaaseen luonteeseen tekee Squid Gamesta hyvin mieleenpainuvan ja tuoreelta tuntuvan kokonaisuuden – se on siis ehdottomasti saamansa maailmanlaajuisen suosion ja huomion arvoinen tapaus.

Löydät sarjan trailerin alta.

Lähde: Reuters

 

 

Lisää luettavaa