Netflix ostamassa oikeudet lastenkirjailija Roald Dahlin koko tuotantoon – Toteutuessaan mahdollisesti striimijätin kallein ostos

Tämä olisi toteutuessaan iso diili.

23.9.2021 11:01

Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Netflix on pian vienyt neuvottelut loppuun, jonka onnistuessa striimijätti omistaisi oikeudet rakastetun lasten- ja nuortenkirjailija Roald Dahlin koko tuotantoon.

Netflixillä oli aiemmin kolmen vuoden sopimus tehdä animaatioita Dahlin töistä. Jo pelkästään se sopimus oli ennätyksellisen suuri – summa ei ole tiedossa, mutta sen on uutisoitu olleen jotakin puolen miljoonan ja miljoonan dollarin väliltä. Tämä olisi Bloombergin mukaan Netflixin suurin hankinta, jos kauppa toteutuu.

Dahl on myynyt maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kirjaa. Hänen kuuluisimpiin teoksiinsa lukeutuu Jali ja suklaatehdas, Matilda, Kuka pelkää noitia, Iso kiltti jätti, sekä Jaakko ja jättipersikka. Useista Dahlin kirjoista on tehty myös menestyselokuvia.

Tällä hetkellä Warner Bros on tekemässä elokuvaa Wonka, joka keskittyisi suklaatehtailija Willy Wonkan nuoruuteen. Netflix on tuottamassa elokuvaa Matilda.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia