Cannes: Netflixin odotettu uutuuselokuva otettiin vastaan buuausten saattelemana

Snowpiercer-ohjaajan uusimman elokuvan ensimmäinen näytös ei mennyt ihan nappiin.

Tekniset ongelmat veivät huomion Bong Joon-hon (Snowpiercer, Mother) ohjaaman Okja-elokuvan ensi-illassa Cannesissa.

Netflixin tuottama uutuuselokuva jouduttiin keskeyttämään useiden minuuttien ajaksi, kun kuvan huomattiin olevan väärässä kuvasuhteessa. Elokuvaa esitettiin alhaalta ja ylhäältä väärin rajattuna noin kuuden minuutin ajan, mikä herätti yleisössä sihinää ja buuausta.

THR:n mukaan jotkut yleisöstä jopa epäilivät teknisten ongelmien olleen tahallista sabotaasia, sillä Netflixin osallistuminen Cannesin elokuvajuhliille on herättänyt paljon kritiikkiä ja keskustelua elokuvateatterissa esitettävien elokuvien puolestapuhujilta.

Cannesin festivaaliväki on julkaissut pahoittelunsa tapahtuneen puolesta, painottaen kyseessä olleen tekniikasta vastaavien työntekijöiden virhe.

15 minuutin tauon jälkeen elokuvan esitystä onnistuttiin kuitenkin jatkamaan ja lopulta yleisö otti sen erinomaisen lämpimästi vastaan.

”E.T. crackin vauhdittamana”, ”Fantastinen suuren yleisön elokuva”, ”Jake Gyllenhaalin rooli niin pramea, että sen näkee avaruudesta”, ”Sydäntä lämmittävä ja poliittinen” ovat lauseita, joilla Okjan nähneet sitä kuvailevat Twitterissä.

Okjan pääosissa nähdään Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Paul Dano ja Lily Collins. Elokuvan maailmanlaajuinen Netflix-ensi-ilta on 23.6.2017.

Netflixillä on Cannesin ohjelmistossa Okjan lisäksi myös cinefiilien arvostaman Noah Baumbachin käsikirjoittama ja ohjaama The Meyerowitz Stories.

Päivitys klo 12.44: Lisätty Varietyn uutisoimat jälkitunnelmat elokuvan näytöksestä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut