Netflixin suosikkisarjan uudella kaudella nähdään suomalainen roolihahmo – älkää silti vielä rynnätkö torille

Suomi mainittu The Crownissa.

17.11.2022 13:00

Netflixin suosikkisarja The Crownin uudella viidennellä kaudella on kiinnostava linkki Suomeen.

Kuninkaallisen perheen elämästä kertovan sarjan yksi roolihahmo on egyptiläissyntyinen liikemies Mohamed al-Fayed, jolle on omistettu kokonainen jakso. Hänen poikansa Dodi alkoi myöhemmin seurustella prinsessa Dianan kanssa.

Kolmannessa jaksossa nähdään näyttävät juhlat Pariisin hotelli Ritzissä, jonka Mohamed al-Fayed (Salim Daw ) on juuri ostanut. Juhlavieraiden joukossa al-Fayed huomaa nuoren vaalean naisen, johon hän ihastuu välittömästi.

”Kuka tuo on?”, Mohamed al-Fayed kysyy Dodilta, jota esittää Khalid Abdalla.

”Hänen nimensä on Heini. Hän on Suomesta”, Dodi vastaa.

”En ole ikinä nähnyt noin täydellistä olentoa”, Mohamed al-Fayed ihastelee.

Roolihahmo on Heini Wathén, joka on kotoisin Hangosta. Wathén työskenteli 1970-luvulla Pariisissa mallina ja osallistui vuoden 1977 Miss Suomi -kisoihin. Dodi esitteli Heinin isälleen, ja sittemmin he menivät naimisiin. Heillä on neljä yhteistä lasta.

Isommat torijuhlat kannattaa perua, sillä Heini Wathénia esittää ruotsalainen näyttelijä Hanna Alström. Ruotsalaisia näyttelijöitä tuntuu olevan joka paikassa. Eikö Suomesta muka löytynyt sopivaa näyttelijää!

Heini Wathénin roolihahmo nähdään myös viidennen kauden loppujaksossa, jossa al-Fayedin pariskunta tutustuu Dianaan. Sitä kautta Diana tapaa myös Dodin.

Diana ja Dodi kuolivat auto-onnettomuudessa vuonna 1997 paettuaan paparazzeja hotelli Ritzin sivuovesta. Niihin tapahtumiin The Crownin viidennellä kaudella ei vielä päästä. Dianan traagiset viimeiset vaiheet kuvataan seuraavalla kaudella, joka jää sarjan viimeiseksi.

Heini Wathén ja Mohamed al-Fayed ovat edelleen naimisissa. He asuvat Isossa-Britanniassa mutta ovat viettäneet aikaa myös Suomessa. He ovat rakentaneet ylellisen talon Espoon Westendiin.

Lisää luettavaa