Netflixin uusi huippusarja poiki oikeusjutun – ”mustamaalattu” nainen vaatii 158 000 000 euron korvauksia

Oikeussalit kutsuvat.

10.6.2024 11:57

Suomessakin ahkerasti katsottu Baby Reindeer on ollut Netflixin tämän vuoden suosituimpia sarjoja. Episodissa arveltiin viime kuussa, että sarja voi poikia oikeusjutun, ja nyt asia on varmistunut.

Sarjan tarina kertoo naispuolisesta vaanijasta, joka on ottanut kohteekseen miehen, joka on näyttelijä ja koomikko. Netflix on antanut ymmärtää sarjan olevan tositarina, mutta näin ei ole Fiona Harveyn mielestä, jonka uskotaan olevan kuvattuna sarjan vaanijahahmona.

Baby Reindeer -sarjan suosion myötä sekä media että sarjan katsojat ovat löytäneet Harveyn ja tiettävästi ottaneet häneen yhteyttä. Hän on saanut jopa tappouhkauksia.

Harvey aikoo nyt haastaa Netflixin oikeuteen, ja hän vaatii peräti noin 158 miljoonan euron korvauksia suoratoistojätiltä. Korvauksiin sisältyy noin 46 miljoonaa euroa korvauksia Baby Reindeer -sarjan tuotoista.

Harvey syyttää Netflixiä ja sarjan luojaa Richard Gaddia muun muassa kunnianloukkauksesta, huolimattomuudesta ja henkisen kärsimyksen tahallisesta aiheuttamisesta. Harvey sanoi niin ikään kokeneensa taloudellisia vahinkoja. Mainittakoon, että Gadd näyttelee sarjassa, ja kertoo tarinassa omista, väitetysti todellisuuteen perustuvista kokemuksistaan.

– ”Tämä on tositarina. – Baby Reindeer, jakso 1.” Yllä oleva lainaus Netflix-sarjan Baby Reindeer ensimmäisestä jaksosta on televisiohistorian suurin valhe, Harveyn kanteessa sanotaan heti alussa.

– Se on valhe, jonka Netflix ja sarjan luoja Richard Gadd ovat kertoneet ahneuden ja maineenhimon vuoksi. Se on valhe, jonka tarkoituksena on houkutella lisää katsojia, saada enemmän huomiota, tehdä enemmän rahaa ja tuhota ilkeään tapaan kanteen nostajan Fiona Harveyn elämä – viattoman naisen elämä, jota Netflix ja Richard Gadd mustamaalasivat ennennäkemättömän suurella ja laajalla mittakaavalla, kanteessa niin ikään lukee.

Kanteessa vielä jatkettiin Netflixin ja Gaddin tylyttämistä:

– Monikansallinen, miljardien dollarien arvoinen suoratoistoyhtiö Netflix ei tehnyt kirjaimellisesti mitään vahvistaakseen Gaddin kertoman ”tositarinan”.

Harvey on kieltänyt saaneensa vankeustuomiota, toisin kuin sarjassa väitetään. Hän myös kiisti lähettäneensä 41 000 sähköpostiviestiä tai 350 tuntia ääniviestejä. Alla Harveyn haastattelu Piers Morganin ohjelmassa.

Lue myös: Nyt Netflixissä: ”Hyvin, hyvin raakaa ja veristä” toimintaa – luvassa ei kuitenkaan ole elokuvataiteellista suurelämystä – Episodi.fi

Lähde: People, StyleCaster

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia