Netflixin uusi jännityssarja kertoo karmivasta aiheesta, mutta perustuuko se tositapahtumiin?

Uutuussarja lisättiin suoratoistopalveluun 2. syyskuuta.

6.9.2022 13:15

Netflixin uusi jännityssarja Devil in Ohio kertoo psykiatrista, joka päättää suojella salaperäisestä kultista karannutta nuorta tyttöä. Samalla hän vaarantaa oman perheensä ja henkensä.

Sarjan ensimmäinen kausi lisättiin viime perjantaina Netflixiin. Devil in Ohio perustuu sarjan tuottajanakin toimivan Daria Polatinin kirjaan.

Psykiatri Suzanne Mathisin roolissa nähdään Emily Deschanel (Bones). Sarjassa näyttelevät myös Sam Jaeger (Parenthood) ja Madeleine Arthur (To All the Boys I’ve Loved Before).

Suzanne työskentelee sairaalassa psykiatrina, kun hän kohtaa teinitytön nimeltä Mae, jolla ei tunnu olevan minkäänlaista yhteyttä reaalimaailmaan.

Suzanne kuitenkin saa selville, että Mae kärsii pahoista traumoista, joten hän ottaa tytön perheensä luokse asumaan. Pian alkaa tapahtua outoja asioita, jotka liittyvät vaaralliseen kulttiin. Mae on ehkä paennut kultin vaikutuspiiristä, mutta hän ei pysty jättämään sitä täysin taakseen.

Sarjan taustalla on tositarina, joka tapahtui Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rachel Polatin kuitenkin kehitti sen ympärille fiktiivisen kertomuksen. Ohion alueella on vuosien varrella tehty useita vakavia rikoksia ja jopa murhia, jotka liittyvät uskonnolliseen kulttiin.

Polatin ei kuitenkaan ole tarkentanut, mikä tositapaus on Devil in Ohion taustalla. Joka tapauksessa kyse ei ole dokumenttisarjasta vaan tarinasta, joka on saanut inspiraationsa todellisista tapahtumista.

Devil in Ohion ensimmäinen kausi sisältää kahdeksan jaksoa. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa