Netflixin uutuusjännäri näyttää paperilla hyvältä – Toteutus on kuitenkin melko mitäänsanomatonta

Netflixin uutuuselokuvassa poliisin murhasta tuomittu nainen vapautetaan pitkän tuomion jälkeen.

7.1.2022 10:30

Netflixin alkuperäiselokuva The Unforgivable perustuu kymmenen vuoden takaiseen brittiläiseen tv-sarjaan Menneisyyden vanki, joka otettiin aikanaan hyvin vastaan.

Sen amerikkalainen uusintaversio on ehkä paperilla näyttänyt hyvältä, mutta lopputulos on melko mitäänsanomaton jännäri, jota tähdittää joukko ammattimaisia näyttelijöitä.

Sandra Bullock esittää poliisin murhasta tuomittua naista, joka vapautetaan kahdenkymmenen vuoden linnatuomion jälkeen. Kaikkien näiden vuosien aikana hän on kirjoittanut nuoremmalle siskolleen saamatta häneltä koskaan vastausta.

Vapauduttuaan hän päättää etsiä uuteen adoptiokotiin sijoitetun siskonsa, mutta hän saa peräänsä myös murhatun poliisin aikuisiksi kasvaneet pojat. Samalla elokuva yrittää myös sanoa jotain puolivillaista ex-vankien kohtelusta Yhdysvalloissa.

Ehkä yllättäen päähenkilö on kirjoitettu kovin ontoksi, eikä se ole lainkaan mukiinmenevän roolityön tekevän Bullockin vika.

Mehevissä sivurooleissa esimerkiksi Viola Davis, Jon Bernthal sekä Vincent D’Onofrio saavat tehdä paljon enemmän, vaikkei heidänkään hahmojen aivoituksia voi aina oikein ymmärtää.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa