Netflixissä on vielä hetken loistava draama – ”Mielenkiintoinen aihe ja hyvää näyttelemistä”

IMDb-arvosana on 7,6.

27.3.2024 05:30

Netflixistä voi katsella vielä hetken draaman Freedom Writers (2007). Se perustuu vuonna 1999 ilmestyneeseen Erin Gruwellin kirjaan The Freedom Writers Diary. Se on koottu todellisista päiväkirjamerkinnöistä, joita oppilaat kirjoittivat englannin tunnilla Woodrow Wilson Classical High Schoolissa Long Beachissa, Kaliforniassa.

Opettajan tarkoituksena on inspiroida oppilaitaan kouluttautumiseen ja suvaitsevaisuuteen. Oppilaat lukevat Anne Frankin päiväkirjaa, ja kirjoittavat päiväkirjaa myös omasta elämästään.

Kriitikko Emanuel Levy kirjoitti seuraavasti:

”Elokuva hyötyy mielenkiintoisesta aiheestaan ja hyvästä näyttelemisestä. Toivoisin silti, että punainen lanka olisi selkeämpi ja elokuva olisi syvällisempi.”

Näyttelijöinä Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn, Imelda Staunton, April L. Hernandez, Mario, Kristin Herrera, Jaclyn Ngan, Sergio Montalvo sekä Jason Finn. Ohjauksesta vastaa Richard LaGravenese.

Elokuvassa käydään eräässä vaiheessa holokaustimuseossa. Siellä nähtävät henkilöt, jotka ovat selviytyneet holokaustista, ovat oikeita holokaustista selviytyjiä.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 31.3.2024. Alla traileri.

Lue myös: Ben Affleck luuli Will Huntingin jälkeen olevansa ”ikuisesti rikas” – näin hän törsäsi kaiken Matt Damonin kanssa puolessa vuodessa – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Rotten Tomatoes

 

Lisää luettavaa