Nyt Netflixissä: Tätä George Clooneyn tuottamaa draamakomediaa ei Suomen elokuvateattereissa nähty

Suomen Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2015 valmistunut draamakomedia Our Brand Is Crisis.

14.9.2016 14:32

Elokuva ei Suomessa tullut lainkaan teattereihin, joten nyt elokuvaa odottamaan jääneet voivat nähdä sen striimipalvelun kautta. Elokuva julkaistiin keväällä dvd:nä ja blu-rayna.

Our Brand Is Crisis on saanut innoituksensa tositapahtumista. Vuonna 2002 amerikkalaiset pr-strategit vaikuttivat Bolivian presidenttivaalien lopputulokseen. Siitä tehtiin vuonna 2005 dokumentti Our Brand Is Crisis, josta jalostettiin samanniminen fiktioelokuva. Elokuvan tuottajana toimi George Clooney.

Sandra Bullock esittää kampanjastrategia, joka värvätään kohottamaan epäsuositun ehdokkaan osakkeita. Hän manipuloi asiakkaansa likaiseen peliin ja ottaa kärjeksi epämääräisen tulevaisuudessa odottavan kriisin, jos maan johdossa ei ole hänen tönkkö mutta kokenut ehdokkaansa.

Bullockin ja vastapuolen strategia esittävän Billy Bob Thorntonin kemia toimii, ja henkilökohtainen nokittelu on herkullista seurattavaa. Elokuva on muutenkin siunattu hyvillä roolisuorituksilla.

Satiirista huolimatta kyseessä on kuitenkin vain Hollywood-koneiston slummailua, jossa tositapahtumatausta ja kohdemaan erityispiirteet ovat vain tekosyy ammattitaitoiselle mutta silti löysälle draamakomedialle, kirjoitti Jouni Vikman Episodin Kotiteatteri-palstalla numerossa 4/2016. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa