Nyt Amazon Primessa: Ensi-iltana vaikuttavan tähtikaartin Tuhkimo-elokuva, joka päivittää onnistuneesti tuttua tarinaa ja ihastuttaa pukuloistollaan!

Tässäpä yllättävänkin toimiva satupaketti.

Tänään 3.9. Amazon Prime -suoratoistopalveluun lisätty, Kay Cannonin (Pitch Perfect) ohjaama ja käsikirjoittama musikaaliromanssi Cinderella on kepeän mukaansatempaava tuotos. Ensi-iltaelokuva tarttuu rohkeasti Disneyn klassikkotarinaan ja tekee siitä selkeästi omanlaisensa version.

Cinderella tuo yhteen laajan kaartin tunnettuja nimiä, joilta löytyy vahvaa taustaa myös musiikkibisneksen puolelta. Nimikkoroolia näyttelee listahitti-laulajana tunnettuutta niittänyt Camila Cabello ja prinssi Robertina nähdään hieman tuntemattomampi Nicholas Galitzine. Muita suurenluokan tähtiä ovat mm. Broadway- ja West End -laulajatar Idina Menzel (Wicked, Frozen, Glee), Tony-palkittu Billy Porter (Kinky Boots, Pose), Oscar-ehdokas Minnie Driver (Good Will Hunting) ja James Bondinakin tunnettu konkarinäyttelijä Pierce Brosnan.

Vaikka Ellan ja Robertin rakkaustarina tarjoaakin edelleen raamit lapsuudesta tuntemallemme sadulle, sen laajempi sisältö on kuitenkin päivitetty selkeästi kuvastamaan paremmin tämän päivän ajatusmalleja. Uudelleenfilmatisoinnin pääpainotuksiksi nousevatkin lopulta vahvasti oman kutsumuksensa kuunteleminen ja omien unelmien tavoittelu, ei vain romanttisen suhteen taianomaisuus.

Tämän lisäksi elokuvassa toimivat erityisen hyvin myös sen musiikit ja puvustus. Fiilistelemään päästään esimerkiksi Madonnan ja Queenin tunnettujen kappaleiden tahtiin, mutta elokuvaa varten on luotu toki mukaansatempaavia alkuperäiskappaleitakin. Värikkään mahtipontisesta pukuloistosta filmissä vastaa Ellen Mirojnick (Bridgerton, The Greatest Showman, Maleficent 2).

Cinderellan onnistuu siis tuoda katsojilleen tuoreelta tuntuva versio tanssiaisissa prinssiin rakastuvasta orpotytöstä, ei vain mitäänsanomatonta toisintoa aiemmista saman sadun elokuvasovituksista.

Alla elokuvan virallinen traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut