Nyt dvd:nä ja blu-rayna: Rankan huumekuvauksen leikkaamaton K18-versio – Televisiossa elokuvaa ei tässä muodossa nähdä

Elokuva sai Episodin arviossa neljä tähteä.

7.1.2021 09:45

Kymmenen vuotta sitten ilmestynyt raju huumedokumentti Reindeerspotting sai viime vuonna yhtä rajun jatko-osan. Lost Boys  on nyt saatavana dvd:nä ja blu-rayna.

Reindeerspottingin valmistumisen jälkeen ohjaaja Joonas Neuvonen ja dokumentissa esiintynyt Jani lähtivät Kambodžaan. Siellä vedettiin huumeita ja pyörittiin paikallisten prostituoitujen kanssa Joonaksen kamera taltioidessa sekoilut.

Seurueen kolmas jäsen Antti katosi, ja Janille kävi vielä huonommin.

Osa elokuvasta kuvaa Joonaksen vankilassa viettämää aikaa, ja englanninkielisenä Joonaksen äänenä toimii näyttelijä Pekka Strang. Kuvamateriaali on kotivideomaista aivan kuten Reindeerspottingissa.

Lost Boysin tekoprosessi on kestänyt vuosia. Lopputuloksena on syntynyt shokeeraava teos, mutta se ei ole koherentti elokuva. Monet kohtauksista ovat aivan liian pitkiä, ja mukana on turhan tuntuisia otoksia.

Tallenteen kannessa lukee ”K-18 leikkaamaton versio”, mutta se on itse asiassa se on sama leikkaus kuin teattereissa nähty. Leikattu K16-versiokin on tulossa, ja sitä on tarkoitus esittää myöhemmin televisiossa ja joissain suoratoistopalveluissa.

K18-version saa kuitenkin vuokrattua myös suoratoistona ainakin aluksi.

Tallenne ei sisällä lisämateriaalia. Nyt ilmestyneen dvd:n ja blu-rayn lisäksi Lost Boys on vuokrattavissa suoratoistona 11. tammikuuta alkaen.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia