Nyt on elokuvafestivaalilla maanläheiset teemat: viinaa ja jääkiekkoa livemusiikin säestyksellä

Viidettä kertaa järjestettävä live-säestetyn mykkäelokuvan juhla tutkii ohjelmistossaan mennyttä ja tulevaa suomalaisuutta. Teemoihin kuuluvat muun muassa jääkiekko ja alkoholi.

Loud Silents -festivaali lahjoittaa satavuotiaalle Suomelle maan ensimmäisen elokuvan Salaviinanpolttajat. Vuoden 2017 uusintaversion on ohjannut tilaustyönä Juho Kuosmanen, jonka Hymyilevä mies palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla.

Lyhytelokuva metsässä koikkelehtivista viinanpolttajista, poliisista ja porsaasta saa maailmanensi-iltansa sunnuntaina 23.4. Loud Silents -festivaalilla. Säestyksestä vastaa Hymyilevä mies -elokuvassa kuultu Ykspihlajan kino-orkesteri. Foley-artisti Heikki Kossi loihtii elokuvaan äänitehosteet paikan päällä.

Nummisuutarit-mykkäelokuvassa alkoholi on niin ikään keskeisessä roolissa. Aleksis Kiven tekstiin perustuva teos on ikoninen komedia suomalaisesta mielenmaisemasta. Hollantilainen säestäjä Maud Nelissen saattaa yleisön Puolimatkan krouviin.

Jääkiekon maailmanmestaruusfinaali vuodelta 1995 kohotti kansallisen itsetunnon pilviin ja toi toivon pilkahduksen keskelle lama-Suomea. Jazzbändi ja moderniksi Tupu, Hupu ja Lupu -trioksi nimetty Mopo syöksyy todellisen itsenäisyystaistelun käänteisiin.

Nämä ja monet muut tapahtumat voi kokea viidettä kertaa järjestettävällä Loud Silents -festivaalilla 21.–23.4.2017 Tampereella.

Lisätietoa esityksistä festivaalin kotisivuilta.