Nyt HBO Max: Tässä on huima länkkäriklassikko joka kestää monta uusintakatselua – voitti neljä Oscar-palkintoa

IMDb-arvosana on 8,2.

21.2.2024 11:00

HBO Maxista voi nyt katsella lännenelokuvan Armoton (1992).

William Munny (Clint Eastwood) on jo luopunut entisestä elämästään, jonka aikana hän oli pelätty ja armoton tappaja. Hänen menneisyytensä kuitenkin kuiskaa jälleen, sillä hänen eteensä tulee tehtävä, joka on hoidettava. Munny lähtee vielä viimeisen kerran matkalle, jolla häntä avustaa Morgan Freemanin näyttelemä Ned.

Elokuvassa riittää kunnioitusta herättävää tähtivoimaa – Eastwoodin ja Freemanin lisäksi mukana ovat Gene Hackman ja Richard Harris. Elokuvan ohjaajana toimii Clint Eastwood, joka kunnostautui myös säveltäjänä. Leffan pääteema on hänen käsialaansa.

Morgan Freeman elokuvassa Armoton.

Leffan käsikirjoitus kiersi Hollywoodia lähes 20 vuotta, ja sen ehti hylätä muun muassa Hackman. Eastwood sai kuitenkin vakuutettua näyttelijän mukaan.

Armoton voitti neljä Oscar-palkintoa. Ne olivat paras elokuva, paras ohjaus (Clint Eastwood), paras miessivuosa (Gene Hackman) ja paras leikkaus (Joel Cox). Alla traileri.

Lue myös: Millie Bobby Brown on nyt 20-vuotias – tiesitkö tähden väkivaltaisesta harrastuksesta ja kuuroudesta – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia