Nyt HBO Maxissa: Edward Nortonin paras roolisuoritus? Leffassa nähdään hyvin ikävä kohtaus

IMDb-arvosana on 8,5.

10.12.2021 14:33

HBO Maxin valikoimassa on nyt elokuva American History X. Se käsittelee rasismia rankasti ja kaunistelematta. Tarina kertoo uusnatsista (Edward Norton), joka joutuu vankilaan kuvottavan murhan seurauksena. Miehen kärsittyä tuomionsa elokuvassa paneudutaan siihen, odottaako hänen pikkuveljeään (Edward Furlong) sama kohtalo.

Useimmat pitävät sekä Nortonin että Furlongin roolisuorituksista elokuvassa, mutta elokuvan ohjaaja Tony Kaye ei välttämättä tunne samoin. Kaye ei pitänyt siitä, että Norton ja Furlong jyräsivät Kayen ja muokkasivat käsikirjoitusta haluamallaan tavalla. Kaye ajatteleekin vielä nykyäänkin, ettei elokuva ole valmis.

Elokuva oli selvästi tärkeä myös Nortonille, sillä hän torjui roolin Saving Private Ryan -elokuvassa tehdäkseen tämän pienen budjetin indie-elokuvan.

American History X on suositeltavaa katsottavaa, mutta sisältää rankkoja ja väkivaltaisia kohtauksia. Eritoten eräs hampaisiin liittyvä kohtaus lienee jäänyt useamman elokuvan nähneen katsojan mieleen kummittelemaan. Alla traileri.

Lähde: IMDB

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa