Nyt ilmaiskatselussa: Tim Curry tekee ikimuistettavan roolisuorituksen Ridley Scottin satumaisen kauniissa seikkailufantasiassa

IMDb-arvosana on 6,3.

20.3.2024 18:00

Legenda (Legend, 1985) on fantasiatarina hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Se kertoo metsän asukista, Jackista, joka lähtee pelastamaan Pimeyden Ruhtinaan kaappaamaa prinsessa Liliä. Tehtävän epäonnistuessa koko maailma uhkaa jäädä ikuisen pimeyden valtaan.

Vuonna 1985 Euroopassa ensi-iltansa saaneen Legendan leikkausprosessi oli ohjaajalleen Ridley Scottille yksi tuskien taival. Upeasti lavastettu ja kuvattu elokuva muutti muotoaan studiopomojen käskyjen mukaisesti ja jopa Jerry Goldsmithin kaunis musiikki vaihdettiin USA-versiossa Tangerine Dream -yhtyeen säveliin. Kaikissa elokuvan julkaisuversioissa on kuitenkin omat viehättävät piirteensä. Ja ennen kaikkea: Oscar-ehdokkuuden ansainneen maskeerauksen alla upeasti näyttelevän Tim Curryn Pimeyden Ruhtinas saa niissä kaikissa riittävästi ruutuaikaa.

Legendan eri versioista voit lukea lisää täältä.

Nyt voit katsoa Legendan Eurooppaversion ilmaiseksi Rakuten TV:stä. Suomiteksteillä varustetussa suoratoistossa soi Jerry Goldsmithin musiikki alkuperäisen 2.0-ääniraidan saattelemana. Aseta teksti- ja ääniasetukset elokuvan alettua.

Katso uransa alkutaipaleella olevan Tom Cruisen ja valkokangasdebyyttinsä tekevän Mia Saran (Vaihdetaan vapaalle, Ferris, 1986) yllättävän synkkä satuelokuva täältä.

Lisää luettavaa