Nyt Mubissa: Harvinainen elokuvatapaus, joka ei ollut nähtävillä vuosikausiin – Tätä mestariteosta harva on nähnyt

Vahva suositus.

30.9.2021 22:45

Striimipalvelu Mubiin on tullut todellinen harvinaisuus, joka on katsottavissa kuukauden ajan. Senegalilaisen Ousmane Sembènen esikoiselokuvan Mandabin uskotaan olevan ensimmäinen kokoillan elokuva, joka on kuvattu wolofin kielellä Länsi-Afrikassa.

Mandabi kertoo Ibrahimasta, joka saa Ranskassa asuvalta veljenpojaltaan rahalähetyksen. Uutinen leviää nopeasti, ja pian moni haluaa rahoista osansa. Elokuva seuraa, kuinka Ibrahima yrittää saada lähetyksen ilman henkilöllisyystodistusta korruptoituneen ja absurdin senegalilaisen byrokratian läpi.

Mandabi sai lämpimän vastaanoton, mutta se katosi vuosikausiksi. Ihmisten oli vaikea saada käsiinsä elokuvasta kopiota. Nyt elokuva on kuitenkin restauroitu 4K:na, ja se on saanut jopa elokuvateatterikierroksen Isossa-Britanniassa tänä vuonna. Katso traileri alta.

Mubissa elokuvaa ei valitettavasti ole tekstitettynä suomeksi, mutta englanniksi löytyy.

Mubi on palvellut elokuvan ystäviä jo yli 10 vuotta, mutta nyt palvelu on saamassa isompaa jalansijaa. Palvelun tyyliin kuuluu se, että sinne lisätään päivittäin yksi elokuva, joka on katsottavissa kuukauden ajan. Mubissa on myös laaja elokuvakirjasto.

Lisää luettavaa