Nyt Netflixissä: Joukko bikiniasuisia kauniita ihmisiä lähetetään aurinkorannalle – seksi kielletty

Netflixin realitysarjassa ei ole järjen hiventä. Siitä huolimatta – tai ehkä sen takia – sarjan parissa viihtyy.

Uimapukuihin pukeutuneita kauniita ihmisiä on jo vuosia lähetetty kaukaisille trooppiselle saarille, tarjottu heille paljon alkoholia ja rohkaistu käyttäytymään sopimattomasti.

Nyt on saavutettu piste, jossa lähetetään uimapukuihin pukeutuneita kauniita ihmisiä kaukaiselle trooppiselle saarelle, tarjotaan heille paljon alkoholia ja kielletään heitä käyttäytymästä sopimattomasti.

Ihmiskunta todellakin kehittyy.

Sitä ei ihan heti arvaisi, mutta siinä missä Netflixin toinen uutuussarja Hollywood kohtelee katsojia kuin idiootteja, brittireality Too Hot to Handle saa katsojan tuntemaan itsensä älykkäämmäksi kuin yksikään sarjan vilauttelijoista.

Sillä vilauttelua sarjassa todellakin nähdään. Mutta jos erehtyy suutelemaan, koskettelemaan tai mitä kaikkea hullua nuoret sitten nykyään puuhaavatkaan, jää 100 000 dollaria saamatta. Kuvaan tulee mukaan vaihtoehtoinen todellisuus, johon kuuluvat:

1) Alexa-tyyppinen tekoäly nimeltä Lana, joka pienentää palkkiosummaa jokaisesta panorajoitusrikkomuksesta ja kertoo, millainen on toimiva parisuhde.

2) Dream Team, jonka jäseniä ovat muun muassa kundi, jolle oma penis on suurin ylpeyden aihe, sekä nainen, joka ei tiedä, mitä kieltä hänen tatuointinsa teksti on. Tämä joukko unohtaa Lanan saman tien.

3) Poikkeuksia ovat ”Kirjanpitäjäksi” itseään kutsuva tyyppi, joka tuijottaa vihaisesti kaikkia, jotka käyttäytyvät sopimattomasti. ”Voin pitää jalat yhdessä, jos saan sata tonnia – ajattelen, että mummi katsoo tätä”, neuvoo taas Essexistä kotoisin oleva Chloe.

Kun turhautuminen kasvaa liian suureksi, strategisille alueille laitetaan tyynyjä, ja eräs osallistuja oikeasti myöntää ”alkaneensa katsoa kaloja eri tavalla”.

Yhdellä kundeista on pitkä tukka, joten kaikki sanovat häntä Jeesukseksi. Toinen osallistuja kertoo, että Leijonakuningas on hänen lempielokuvansa. Hänellä on tatuointina leijona, joka on kuningas.

Russell Crowea siteeraten: eikö tämä ole teistä viihdyttävää?

Järjen hiventäkään ei ole yhtään missään. Ryhmää rangaistaan seksin harrastamisesta kuin katolilaisella kesäleirillä. Sitten sallitaan kaikki. Sitten heidät pistetään yksityissviittiin, missä ei saa tehdä mitään, mutta hei, shamppanjan kanssa on tarjolla laatikollinen kondomeja.

Siinä vaiheessa arvostelijan on tunnustettava tappionsa ja antaa vain mennä.

Ei voi kuin hurrata pikku nousuhumalassa, kun oikeus voittaa: ikävät tyypit joutuvat naurunalaisiksi ja naiset pääsevät juhlimaan voimaantumistaan (ja esittelemään vartaloaan kuin toisen aallon feministit). Näistä tyypeistähän alkaa pikku hiljaa pitää. Yksi heistä on jo perustanut oman vaatemerkin nimeltä Naughty Possums.

Mitä sitä tulikaan sanottua ihmiskunnan kehittymisestä?

Marta Bałaga

Tähdet ★★★