Nyt Netflixissä: Riittää jo tämä selkään taputtelu! Vuoden 2019 elokuvaan kaivattaisiin vihaisempia ääniä

Sam Rockwell tekee tutunoloisen roolisuorituksen.

10.9.2021 09:00

Parin vuoden takainen The Best of Enemies jäi ilmestyessään vähälle huomiolle. Varmasti osasyynä oli pandemia, mutta toisaalta on helppo nähdä miksi.

Nyt Netflixissä julkaistu tositapahtumiin perustuva elokuva sijoittuu 1970-luvulle. Se kertoo yhteisöstä, jossa koulut joudutaan yhdistämään tulipalon jälkeen. Omaan elämäänsä tottuneet ihmiset eivät ole järjestelyyn tyytyväisiä.

Keskushahmoja ovat ihmisoikeusaktivisti Ann Atwater (Taraji B. Henson) ja Ku Klux Klanin johtaja C.P. Ellis (Sam Rockwell tekee samantyyppisen roolin kuin hänelle Oscarin tuoneessa Three Billboards -elokuvassa)

”Kun painii sian kanssa, sotkeutuu mutaan”, kuuluu eräs repliikki, mutta kaikista elokuvan yhteentörmäyksistä huolimatta loppuratkaisu on selvä alusta alkaen.

Debyyttinsä ohjaajana tekevä Robin Bissell tunnetaan elokuvista kuten Seabiscuit. Siinähän ei ole mitään pahaa, mutta elokuva tuntuu hieman liian vanhanaikaiselta.

Tällaiset rotuerottelusta kertovat nostattavat Hollywood-tuotannot olisivat saaneet loppua Green Bookiin.

Jälleen yksi tarina, jossa täysin erilaiset ihmiset oppivat kuuntelemaan ja kunnioittamaan toisiaan. Ehkä nyt tarvittaisiin vihaisempia ääniä. Riittää jo tämä selkään taputtelu.

Marta Bałaga

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa