Nyt Netflixissä: Sympaattinen draamakomedia, joka kannattaa katsoa – Aiheestaan huolimatta nostattava elokuva

Netflixin alkuperäiselokuva Paddleton on saanut ensi-iltansa Netflixissä.

Mark ja Jay Duplass ovat näyttelijöitä, ohjaajia ja tuottajia, jotka tunnetaan muun muassa indie-elokuvista Safety Not Guaranteed ja The Skeleton Twins sekä televisiosarjasta Togetherness.

Paddleton on ensimmäinen tuotanto Duplassin veljesten neljän elokuvan sopimuksesta Netflixin kanssa. Sympaattinen draamakomedia syntyi pitkälti improvisoimalla.

Alex Lehmannin ohjaamassa elokuvassa Mark Duplass ja Ray Romano esittävät erikoislaatuisia naapuruksia, joiden ystävyys saa traagisen käänteen.

Romano tunnetaan muun muassa televisiosarjasta Kaikki rakastavat Raymondia, ja hänellä on pitkä ura takanaan myös elokuvista.

Romano on Andy, keski-ikäinen mies, jonka paras ystävä on Mark Duplassin esittämä naapurissa asuva Michael.

Andy ja Michael viettävät aikaa katsoen kungfu-elokuvia, kooten palapelejä, syöden mikropizzaa ja pelaten itse keksimäänsä mailapeliä, joka on antanut elokuvalle nimen. Elämä koostuu yksinkertaisista pienistä asioista. Kaikki olisi ystävyksillä muuten hyvin, mutta heti elokuvan alussa selviää, että Michael sairastaa syöpää, ja ennuste on toivoton.

Vaikka Paddletonin alkuasetelma kuulostaa raskaalta, eikä katsojalle anneta toivoa Michaelin parantumisesta, elokuvan tunnelmassa on jotain nostattavaa. Siinä kuvataan miesten välistä ystävyyttä tavattoman tarkkanäköisesti ja oivaltavasti. Andyn ja Michaelin välillä on poikkeuksellinen suhde, jonka jännite syntyy siitä, että he eivät osaa näyttää tunteitaan suoraan.

Paddletonin visuaalinen ilme on toteutettu vailla kikkailua, mikä sopiikin tällaiseen elokuvaan, jossa tärkeintä on oivaltava dialogi ja luontevat näyttelijät.

Paddleton sai ensi-iltansa Netflixissä 22. helmikuuta.

Tähdet ★★★★