Nyt Netflixissä: Viihdyttävä ja toiminnallinen mysteerileffa – myrkkykäärmeet aiheuttivat pulmia kuvauksille

IMDb-arvosana 6,8.

3.4.2024 10:30

Netflixissä on nyt elokuva Labyrintti (2014), joka perustuu James Dashnerin romaaniin. Palvelussa on myös elokuvat Labyrintti: Aavikkokokeet (2015) ja Labyrintti – Tappava lääke (2018).

Thomas kokee elämänsä yllätyksen, kun hän herää muistinsa menettäneenä tavarahissistä. Hän päätyy samalle aukiolle kohtalotovereiden kanssa, ja tajuaa kohta olevansa mysteerisessä labyrintissa.

Ohjaajana toimii Wes Ball. Näyttelijöinä Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter sekä Patricia Clarkson.

Kaya Scodelario elokuvassa Labyrintti (2014)

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Teknisesti Labyrintti pysyy miellyttävän maanläheisenä, eivätkä erikoisefektit peitä alleen tarinan ihmisiä. Keskushahmo Thomas säilyttää kiinnostavuutensa koko elokuvan ajan, mistä suuri kiitos kuuluu ilmeikkäälle O’Brienille, joka lataa sankarihahmoonsa uskottavaa epävarmuutta mutta myös piilotettuja salaisuuksia.

Labyrintin suurimmaksi ongelmaksi muodostuu sen epätasaisuus sivuhahmojen kehityksessä. Ryhmän ainoan tytön (Kaya Scodelario) saapuessa aukiolle hänellä annetaan ymmärtää olevan suurempikin vaikutus ryhmän dynamiikkaan. Teresan tyhjäkatseinen hahmo kuitenkin unohdetaan alun jälkeen merkityksettömäksi rivijäseneksi.”

Leffan kuvausalueella oli myrkkykäärmeitä. Niitä täytyikin pyydystää ahkerasti näyttelijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Niitä saatiin kiinni 25 kappaletta.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Lue myös: Skins-näyttelijätär Kaya Scodelario täytti 31 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa