Skins-näyttelijätär Kaya Scodelario täytti 31 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Yliluonnollinen ilmiö elokuvassa vaikutti isoon osaan näyttelijöitä.

13.3.2023 05:30

Tänään 13. maaliskuuta 31 vuotta täyttävä Kaya Scodelario on englantilainen näyttelijä, joka on syntynyt Brasiliassa. Hänet tunnetaan parhaiten Effy Stonemin roolista nuorten draamasarjassa Skins sekä Teresan roolista Labyrintti-elokuvissa.

Scodelarion brasilialainen tausta juontaa hänen äitiinsä. Scodelarion äiti on kotoisin Brasiliasta ja isä Englannista. Vuonna 1990 perhe saapui Brasiliasta Englantiin, ja hän jäi äitinsä kasvatettavaksi isän poistuttua heidän elämästään. Scodelario sai äitinsä sukunimen.

Ura lähti liikkeelle suositusta nuortensarjasta

Scodelario sai ensimmäisen tv-roolinsa Skins-sarjasta draamaopettajansa kannustamana. Hän oli sarjan päähenkilö neljä kautta ja palasi vielä yhteen jaksoon vuonna 2013.

Kaya Scodelario sarjassa Skins.

Scodelario on näytellyt myös elokuvissa kuten Kuu (2009), Titaanien taistelu (2010) ja Humiseva harju (2011), jonka roolista hän sai erityisesti kiitosta. Hänet nähtiin myös Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvassa (2017).

Viimeisin elokuva häneltä on kehuttu romanttinen komedia This Is Christmas (2022). Se sijoittuu jouluiseen Lontooseen, ja seuraa Adamin ja Emman matkaa Langdonista Lontooseen.

Seuraava elokuva puolestaan on scifileffa Apteros, jossa on mukana myös Lance Reddick. Elokuva kertoo seitsemästä astronautista, jotka ovat matkalla Marsiin sieltä löydetyn bakteerisen elämän vuoksi.

Labyrintti-elokuvan kuvauksissa sattui kummia

Scodelario kertoi aikoinaan leffan kuvauksissa sattuneesta tapauksesta, jota voi kutsua halutessaan yliluonnolliseksi. Scodelario kertoi oudoista tapahtumista haastattelussa vuonna 2015.

Scodelario uskoi, että näyttelijä Thomas Brodie-Sangster suututti Amerikan alkuperäiskansojen henget Labyrintti – Aavikkokokeet (2015) elokuvan kuvauksissa. Brodie-Sangster otti hautapaikalta nuolenpään äidilleen – varoituksista huolimatta.

Tämän jälkeen alkoi tapahtua! Lee joutui umpisuolileikkaukseen, Barry Pepper mursi nilkkansa, Scodelario joutui sairaalaan nestehukan vuoksi ja myös kaksi muuta henkilöä päätyi sairaalaan.

Kaya Scodelario on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Steven Spielberg kertoi mitä elokuvaa hän katselee toistuvasti – ”Se on yksi harvoista…” – Episodi.fi

Lähde: Independent

Lisää luettavaa