Huijarisyndroomasta kärsivä Hollywood-kaunotar Jodie Comer täytti 30 – tältä hän näyttää nyt

Comer sanoo syndroomansa juontuvan hänen menneisyyteensä.

11.3.2023 07:00

Liverpoolista kotoisin olevan näyttelijän Jodie Comerin syntymäpäivä on tänään 11. maaliskuuta. Hän täyttää pyöreät 30 vuotta.

Comer tuli suurelle yleisölle tunnetuksi Killing Eve -sarjasta, jota alettiin esittää vuodesta 2018 alkaen. Hän sai roolistaan BAFTA ja Emmy -palkinnot.

Jodie Comer ja Sandra Oh sarjassa Killing Eve.

Sarjasta hän on ponnahtanut Hollywood-elokuviin. Hänen meriiteistään löytyvät tähän mennessä Hollywood-elokuvat Free Guy (2021), The Last Duel (2021) ja Star Wars: The Rise of Skywalker (2019), jossa hän näytteli pikaisesti Reyn äitiä.

Seuraavaksi häneltä on tulossa kaksi elokuvaa, jotka ovat The End We Start From ja The Bikeriders. Molemmissa on tunnettu tähtikaarti.

Ensimmäisessä leffassa nainen yrittää selvitä vastasyntyneensä kanssa ympäristökriisistä, kun tulvavedet peittävät Lontoon alleen. Elokuvassa näyttelee muun muassa Katherine Waterston, Benedict Cumberbatch ja Mark Strong.

Moottoripyöräkerhon noususta kertovassa The Bikeridersissa Comer saa puolestaan kavereikseen Austin Butlerin, Tom Hardyn, Michael Shannonin, Boyd Holbrookin ja Norman Reedusin.

Comerilla on sama vaiva kuin joillakin muillakin näyttelijöillä

Kaikesta menestyksestä huolimatta, Comerista tuntuu joskus epävarmalta. Comer on nimittäin kertonut kärsivänsä huijarisyndroomasta.

– Luulen, että se on sisäänrakennettuna ilman, että sitä edes tietää, Comer mietti syndrooman luonnetta vuonna 2020.

Huijarisyndrooma on psykologinen ilmiö, jossa ihminen ei kykene sisäistämään omaa menestystään. Syndroomasta kärsivä ajattelee olevansa huijari, joka paljastuu muille. Hän ajattelee olevansa menestynyt vain onnen tai ajoituksen vuoksi – tai että hän on harhauttanut muut kuvittelemaan, että olisi pätevä.

Negatiiviset ajatukset kumpuavat mielen syövereistä

Comer sanoo syndroomansa kumpuavan hänen lähtökohdistaan, ja hän kertoi menettäneensä aikoinaan rooleja vahvan Liverpoolin aksenttinsa vuoksi. Comerin oma Liverpool-aksentti onkin hämmentänyt ihmisiä, sillä hän virkkoi venäläisellä aksentilla Killing Eve -sarjassa, joka on katsottavissa kokonaisuudessaan HBO Maxissa.

Comer sanoi, että kaikilla on sama oikeus menestyä taustasta riippumatta, mutta hän arveli negatiivisten ajatusten kumpuavan alitajunnasta. Jossain vaiheessa uraansa Comer mietti aksenttinsa häivyttämistä uraansa edistääkseen, mutta päätti kuitenkin pitää sen saatuaan rohkaisua kollegaltaan.

Kehotuksen aksentin säilyttämiseen antoi näyttelijä Stephen Graham, joka kärsii niin ikään huijarisyndroomasta. Syndrooma vaivaa myös Rosamund Pikea.

Jodie Comer on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Keanu Reeves paljasti mitä supersankaria on aina halunnut näytellä – roolista teki jo ikonisen toinen megatähti – Episodi.fi

Lähde: Metro, Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa