Nyt Prime Videossa: Loistava sotaelokuva – näyttelijätär kutsui kollegaansa ja legendanäyttelijää ”pelkäksi juopoksi”

IMDb-arvosana on 7,3.

29.3.2024 06:00

Prime Videosta voi nyt katsella elokuvan Troija (2004). Käsittelyssä on on nyt Troijan sota, ja leffan ohjaajana toimii Wolfgang Petersen. Käsikirjoittajana toimii David Benioff, joka oli luotsaamassa Game of Thrones -sarjaa.

Troijan prinssi Paris ei pysty pitämään hormonejaan kurissa, ja hän ottaa reissulta mukaansa kauniin Helenan. Tästä seuraa kostotoimet ja sota. Akilles johtaa myrmidoneitaan ja muuta kreikkalaista armeijaa, jotka hyökkäävät historialliseen Troijan kaupunkiin, jota Hektorin troijalainen armeija puolustaa.

Yksi leffan tähdistä on arvostettu näyttelijä Peter O’Toole. Saksasta kotoisin oleva näyttelijä Diane Kruger ei aikoinaan säästellyt sanojaan muistellessaan kuvauksia jo edesmenneen O’Toolen kanssa.

– Se oli aika syvältä. Hän on kuollut, joten voin sanoa sen. Hän ei ollut mikään miellyttävin henkilö, Kruger sanoi vuonna 2016.

Peter O’Toole elokuvassa Troija (2004).

Kruger ei suinkaan lopettanut tähän, vaan latasi vielä rankempaa tekstiä O’Toolesta.

– Hän oli pelkkä juoppo – ja Peter O’Toole. Tiedätkö, hänellä oli kaksipäiväinen rooli, ja minä näyttelin Troijan Helenaa – ja hän oli Peter O’Toole. Hän halusi varmistaa, että kaikki tiesivät hänen olevan Peter O’Toole. Hän pystyi hädin tuskin kulkemaan portaissa, ja kuvasimme paikassa, jossa piti kävellä noin 100 askelta ylös, Kruger tykitti.

– Kaikki luulivat hänen kuolevan saman tien, koska hänen piti kulkea portaat ylös. Hän oli hyvin vanha ja hyvin juovuksissa, Kruger päätti.

Diane Kruger.

Peter O’Toole muistetaan ehkä parhaiten Lawrence of Arabia (1962) -elokuvasta. Tähti oli kahdeksan kertaa ehdolla Oscar-palkinnon voittajaksi, ja vuonna 2003 näyttelijä voitti elämäntyö-Oscarin. Hän menehtyi joulukuussa 2013 81-vuotiaana.

Muita leffan näyttelijöitä ovat muun muassa Brad PittOrlando BloomBrian Cox ja Eric Bana. Alla traileri.

Lue myös: Kappas! Brad Pitt sanoi joutuneensa pakotetuksi Troija-elokuvaan | Episodi.fi

Lähde: Just Jared

Lisää luettavaa